Филмите, в които Харисън Форд така и не игра, а можеше

Харисън Форд се радва на близо шест десетилетия кариера в Холивуд, първата му епизодична роля е в далечната 1966 г.

Той е изградил емблематични кинообрази като Индиана Джоунс от едноименната поредица, петият филм от която излиза през лятото, Хан Соло в “Междузвездни войни”, Рик Декард от “Бягащият по острието, д-р Ричард Кимбъл (“Беглецът”), дори президента на САЩ в “Еър Форс 1”, както и много други.

Грубоватият, на моменти дори недодялан, но симпатичен и емблематичен актьор продължава да радва публиката по целия свят. Той наистина е човек, който обича професията си, дори казва, макар и чисто риторично, че би играл безплатно.

С новия хитов телевизионен сериал “Терапия” по Apple TV+ и въвеждането му в кинематографичната вселена на Marvel, планирано за догодина с филмите “Капитан Америка: Новият световен ред” и “Гръмовержци”, Харисън Форд показа, че не смята да излиза във филмова пенсия.

Но все пак той има и неудачи. Например от един от първите му филми - “Забриски пойнт” на Микеланджело Антониони, са изрязани всички сцени с негово участие. Има и немалко продукции, за които или не го харесват, или той сам се отказва.

Предлагаме ви малка подборка от тях.

"Абсолвентът" (1967)

През 1967 г. Харисън Форд е далеч от днешната си слава, затова режисьорът Майк Никълс го отхвърля за главната роля в тази холивудска класика. Предпочетен е Дъстин Хофман, който е номиниран за “Оскар”.

"Извънземното" (1982)

Всъщност Харисън Форд играе в този емблематичен филм на бъдещия си гуру Стивън Спилбърг.
Той е директор на училището, в което е малкият Елиът. При окончателния монтаж обаче сцената е изрязана.

"Кой прецака заека Роджър" (1988)

Връзката на Форд и Спилбърг почти докарва актьора до продуцирания от втория филм. В крайна сметка обаче дават ролята на Боб Хоскинс, а Харисън играе по това време във “Франтик” и “Работещо момиче”.

"Мизъри" (1990)

Форд отказва ролята на писателя Пол Шелдън във филма по романа на Стивън Кинг заедно с Уилям Хърт, Дъстин Хофман, Джийн Хекман и други, преди Джеймс Каан да се съгласи.

"Джей Еф Кей" (1991)

Режисьорът Оливър Стоун праща сценария на Харисън Форд, Мел Гибсън и Кевин Костнър. Последният първо отказва, но след това е убеден от агента си да приеме. Месеци след това филмът с негово участие “Танцуващият с вълци” печели 7 оскара.

"Джурасик парк" (1993)

На шега пред приятели актьорът споменава, че Спилбърг го наема само за Индиана Джоунс. Режисьорът обаче отговаря в книгата си, че е предложил първо на него ролята на д-р Алан Грант, но получил отказ.

"Списъкът на Шиндлер" (1993)

Друга връзка между Спилбърг и Форд, но актьорът се притеснява, че екранно го свързват с Индиана Джоунс, и отказва. Вместо него вземат Лиъм Нийсън.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене