Двегодишен лабрадор е излекуван от алкохолна зависимост (Снимка)

Лабрадор ретривър Снимка: Пиксабей

Двегодишен лабрадор е излекуван от алкохолна зависимост. Това е първият подобен случай във Великобритания.

Коко бил доведен в приют за животни в Плимптън заедно с друго куче след смъртта на собственика им. Те се нуждаели от спешна ветеринарна помощ, тъй като страдали от гърчове.

Служители в спасителния център твърдят, че кучетата са се пристрастили към алкохола, тъй като са имали достъп до напитка, оставена от стопаните им, съобщават изданията на Острова.

Коко успял да се възстанови след като бил подложен на терапия за лечение от алкохола. Той бил упоен в продължение на четири седмици, за да се предотвратят гърчовете. Другото куче обаче починало, предава бТВ.

„Лечение на куче от алкохолна зависимост е нещо, с което се сблъскваме за първи път. Коко е при нас повече от месец, откакто пристигна в реанимация. Историята му е трагична. Коко беше в критично състояние и се нуждаеше от 24-часови грижи. Стана ясно, че той страда от симптоми, предполагащи алкохолна зависимост“, публикуват от Woodside Animal Rescue Trust в социалните мрежи.

От спасителния център посочват, че животът на кучето вече е извън опасност. То не приема лекарства и започва да се държи нормално.

„Кучето все още не е готово за осиновяване и въпреки че изглежда се е възстановило физически, все още от време на време има психически разстройства“, казват спасителите му и изразяват надежда, че Коко ще бъде осиновен скоро.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене