Мъж оцеля след нападение от хипопотам, бил до кръста в устата на животното

Хипопотам СНИМКА: Pixabay

Мъж оцеля, след като е бил до кръста в гърлото на два хипопотама цели два пъти. Пол Темплър е само на 28 години, когато започва да обикаля Зимбабве заради фотографски сафарита.

Той харесва всичко на африканска земя - дивата природа, флората, фауната, страхотната природа, пространството.

Темплър разказа пред Си Ен Ен, че програмата за сертифициране на гидове в Зимбабве е била строга. Той добави, че е обичал да показва на туристите величествената дива природа на района, включително и хипопотамите.

Пол Темплър СНИМКА: Фейсбук
Пол Темплър СНИМКА: Фейсбук

„Беше идеалистично. Животът беше наистина хубав, докато нещо не се промени“, каза той.

Денят е 9 март 1996 г., събота, Темплър научава, че негов добър приятел, който трябва да води сафарито с канута по река Замбези, има малария. Темплър се съгласява да замести приятеля си.

„Обичах този участък от реката. Това беше област, която познавам като пръстите на ръката си”, добави той.

В експедицията се включват - четирима членове на екипажа на Air France, двойка от Германия, трима водачи чираци и Темплър. Те тръгват с три канута по прочутата река Замбези. „Нещата вървяха по вода. Всички се забавляваха много”, разказа Темплър.

По време на пътуването те се натъкват на група хипопотами. Това обаче не е неочаквано за Замбези, която е четвъртата по дължина река в Африка. Идеята е била туристите да гребат далеч от хипопотамите.

Първо е кануто на Темплър, а другите две канута и каяка го следваха.

„Внезапно се чу силен трясък. И видях кануто, като задната му част беше във въздуха. И Еванс, водачът в задната част на кануто, падна от него”, разказа Пол Темплър.

„Еванс беше във водата и течението го водеше към майка хипопотам и нейното малко. Знаех, че трябва да го измъкна бързо. Той крещеше”, добави Темплър.

В същото време обаче и Темплър скача от кануто си, за да спаси Еванс. Планът му е бил да го дръпне и да се върнат отново в кануто.

„Плувах към него, приближавах се и видях носова вълна да идва към мен. Знаех, че към мен идва или хипопотам, или голям крокодил“, разказа той.

Темплър стига до Еванс и се протяга, за да го хване и в същото време пръстите им се докосват, но след миг водата между тях изригва.

Това, което се случи, след това беше кошмарно и сюрреалистично, добави Темплър.

„Светът стана тъмен и странно тих“, каза той. Темплър сподели, че са му отнели няколко секунди, за да разбере какво става.

„От кръста надолу усещах водата. Усещах, че съм мокър и в реката. От кръста нагоре беше различно. Беше ми топло и не беше мокро като в реката, но не беше и сухо. И това беше просто невероятен натиск върху кръста ми. Опитах се да се движа, но не можех. Разбрах, че съм бил до кръста в гърлото на хипопотам”, допълни той.

"Той ме изплю"

„Предполагам, че съм бил доста навътре в гърлото му, че му е било неудобно и просто ме изклю. Така избухнах на повърхността, вдишах свеж въздух и се озовах лице в лице с Еванс, водачът, когото се опитвах да спася. И аз казах: "Трябва да се махаме оттук!", каза Темплър.

Евънс обаче имаше сериозен проблем и нямаше как да доплува до мен. Темплър обаче усеща сериозен удар отдолу и отново се озовава в гърлото на хипопотама.

Евънс се опитва да вземе пистолета си, но така и не успява. Хипопотамът обаче се оказа по-възрастен и агресивен, като изплюва Темплър за втори път, предаде bTV. 

„Този ​​път, когато изплувах на повърхността, нямаше и следа от Еванс“, добави Темплър.

Тогава решава да започне да плува още по-усърдно. Хипопотам обаче с отворена уста се насочва към него и да го атакува отново. Темплър е настрани в устата на хипопотама, краката му висят отвън.

„И тогава той просто побесня. Когато хипопотами се бият, начинът, по който се бият, е, че се опитват да разкъсат и просто да унищожат каквото ги атакува” каза Темплър.

„За мое щастие всичко се случваше на забавен каданс. Така че, когато той потъваше под водата, аз затаявах дъха си. Когато бяхме на повърхността, поемах дълбоко дъх и се опитвах да се задържа.

Според него цялата атака е отнела около три минути и половина.

Междувременно водачът Мак проявява невероятна храброст, рискувайки живота си, за да спаси този на Темплър и отива с лодката си на сантиметри от лицето му.

Темплър успява да хване дръжката на каяка и Мак го вкарва в него, а след това гребе до безопасно място.

Двамата обаче разбират, че Евънс липсва, а туристите са оставени напълно сами.

„Левият ми крак беше особено зле, беше така, сякаш някой се е опитал да пробие дупка с чук. Не можех да движа ръцете си. Едната ръка от лакътя надолу беше смачкана”, каза Темплър.

Двамата обаче така и не откриват Евънс. Темплър е закаран в най-близката болница. За един месец са му направени няколко тежки операции. Хирурзите не дават шанс за оцеляване, но в крайна сметка Темплър е спасен, но без едната му ръка.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене