Австралиец направи 3206 лицеви опори за 1 час, влезе в Книгата на Гинес (видео)

Лукас Хелмке направи 3206 лицеви опори за 1 час. СНИМКА: Световните рекорди на Гинес

Нов световен рекорд в лицевите опори бе поставен от 33-годишен в Австралия с 3206 повторения за един час, съобщиха от Световните рекорди на Гинес.

33-годишният Лукас Хелмке направи 53 лицеви опори в минута. Той разделил лицевите опори на серии от 30 секунди, като се стремеше да завърши 26 лицеви опори във всяка. Лукас леко надхвърли тази цел, постигайки среден процент от 26,7 лицеви опори на всеки 30 секунди.
Баща на 12-месечно момченце, счетоводителят Хелмке постави рекорд за лицеви опори в кварталната си фитнес зала в Бризбейн, детронирайки своя сънародник Даниел Скъли, който държеше титлата от миналата година с 3182 лицеви опори. Както каза Хелмке пред комисията за световните рекорди на Гинес, неговата мотивация е била да покаже на сина си, че „нищо не е невъзможно“.

Всяка лицева опора е трябвало да бъде безупречна, за да отговаря на изискванията за официален световен рекорд. Австралиецът е трябвало да държи тялото си изправено, без да огъва коленете и кръста си, по време на издигане, докато лактите му трябваше да образуват ъгъл от 90 градуса по време на потапянето.

Въпреки че имаше дисквалифицирани 34 лицеви опори за неправилна стойка, Хелмке продължи да чупи рекорди. Необходими са му били две до три години, за да достигне върхово физическо състояние.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 двойки, оставили дири в любовната история
Марта Вачкова издаде моминско парти в цвят лавандула край морето
5 шокиращи сексуални тайни, които само една домашна помощница знае
Дебел унгарец стана хит на европейското
Какво кара различните зодии да изневеряват?

Напишете дума/думи за търсене