Сексът след раздяла помага да я преодолеете

"Ризата на пода" е новата рубрика на "24 часа" за секс.

Внимавайте да не се хвалите пред общи приятели, ако искате да се съберете с бившата

“Ризата на пода” е новата рубрика на “24 часа” за секс. Вдъхновена от популярната мъжка реплика за свалка “Ризата ми изглежда най-добре на пода в спалнята ти”, в нея се обръща внимание на мъжката гледна точка. Тя ще излиза всяка събота с автор Димитър Мартинов.

След раздяла мнозина потъват в скръб и се отчайват, че са загубили най-важния човек в живота си. Други обаче веднага се връщат в играта и нямат проблем да се отдадат на безразборен секс, за да преодолеят късането.

И докато повечето са на мнение, че трябва време преди човек да се впусне в нова връзка, то никой не казва, че не може да започнете нещо неангажиращо. Дори напротив, доста хора смятат, че това може да ви помогне да преодолеете раздялата. Доста важният детайл е, че не е добра идея да подвеждате жените, с които ще излизате, и да им обещавате, че търсите нова връзка. В сивата част обаче остава моментът, в който изобщо не коментирате бъдещите си намерения.

Татяна пострадала именно по този начин. “Започнах да излизам с мъж. Виждахме се почти всеки ден и автоматично реших, че той има сериозни намерения към мен. Някъде на третия месец стана дума, че мои приятели се местят да живеят заедно. Тогава той спомена, че на нас няма как да ни се случи, защото идеята му никога не е била да се обвързваме сериозно”, разказва 33-годишната жена. И обяснява, че изобщо не очаквала такова нещо. При разговора с мъжа разбрала, че всъщност той се разделил с бившето си гадже едва седмица преди да започне да излиза с нея. “Нямаше да имам проблеми, ако ми беше казал, че съм неговата връзка за възстановяване”, обяснява Татяна. И посочва, че не била обидена, че мъжът я възприемал така, а от факта, че с поведението си я подвел.

Борис пък имал проблем с преодоляването на бившето си гадже. Двамата се разделили неочаквано. Един ден тя просто му казала, че според нея отдавна нещата не вървели, и прекратила връзката. Той се затворил в себе си. На работа го карал на автопилот. Приятелите му обаче му направили страшен номер. Направили профил с негови снимки в тиндър и му уредили среща с предварително уговорен секс. Извикали го на мястото уж за излизане с тях и едва 10 минути преди срещата му казали за какво става дума. “Ядосах се много, защото си беше мръсен номер.

Реших да изчакам момичето, колкото да ѝ кажа за какво става дума, но когато тя дойде, беше доста симпатична. Бяха я избрали по мой вкус и реших да се възползвам. Някак самото валидиране от нейна страна, че няма да остана сам, ми помогна много”, спомня си мъжът. И разказва, че поддържал отворени отношения няколко месеца. Признава, че за кратко му минало през ума и да си хване момичето за сериозна приятелка. Даже го подхвърлил на шега, но бързо бил отрязан. В ретроспекция е доволен, че успял да се възстанови и да не мисли за бившето си гадже.

За разлика от него Стоимен опитал да завърже връзка с момиче, за което не подозирал, че наскоро е преживяло раздяла. Виждали се от няколко седмици и наближавали почивни дни. “Предложих ѝ да отидем на почивка за няколко дни. Тя се шокира и ми каза, че това е само за двойки, каквато не сме”, описва ситуацията мъжът. И разказва, че тогава момичето му обяснило, че наскоро е преживяло раздяла. Чула, че всъщност била зарязана заради друго момиче и решила, че щом бившето ѝ гадже ще се забавлява, то и тя може да го направи. Така и разбрал, че подобна тактика съществува. Парадоксално, но от този момент възприел именно това момиче като бившето си гадже и се забавлявал именно с него.

И докато някои търсят непознати, то други се отдават на т.нар. възстановителен секс с бивши гаджета. Там предимствата са ясни - познавате се и знаете, че ще си доставите удоволствие. Също така сте наясно и че няма да станете гаджета, защото вече сте пробвали и не работи. Единственото сложно е да се нацелите в момент, в който и двамата сте свободни.

И като споменахме бивши, е важно, ако идеята ви е да се съберете с бившата, да внимавате тя да не разбира, че сте се отдали на разврат. Така де, някак няма да схване, че всъщност ви липсва, когато чуе, че вече се виждате с друго момиче. А представяте ли си да чуе пък, че ги сменяте като носни кърпички. Тогава хептен няма да имате шанс. Затова, ако действително искате да се съберете с нея, внимавайте как търсите новите си забивки. Приложенията не са добър вариант, защото рискът някоя нейна необвързана приятелка да е регистрирана и да попадне на вашия профил, не е малък. Така ще изгорите по много неприятен начин. Разбира се, и ако си търсите момиче в заведение, има известна опасност, но в дискотеките е по-тъмно и някак имате вариант да отричате и да твърдите, че нейната приятелка се е припознала.

А вариант за справяне с раздялата винаги е и сексът точно с жената, с която сте скъсали. Там обаче трябва и двамата да сте напълно наясно, че става дума само за секс. Опасно е някой да таи надежди, че може да се съберете, а другият да няма такива планове. Затова, преди да прибегнете към такава стъпка, преговорете я много внимателно. И за да се възстановите наистина и да успеете да продължите напред, гледайте подобни отношения да не продължават повече от два-три месеца. В противен случай рискувате да ви стане комфортно и лесно и да се окаже, че де факто отново сте във връзката, от която и двамата сте искали да избягате.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене