Какво да правим с останалите от Великден яйца, козунак и агнешко?

Козунак Снимка: PIxabay

Старият останал козунак след празниците може да се превърне в сладкиш с крем карамел. Това съветва Блажка Димитрова, която има ресторант с нулев остатък в София.

„На дъното на тавата се слагат отрязани филии козунак и отгоре се залива сместа за крем карамела, която си правим от яйца, мляко и захар. Другото, което много препоръчвам е като изсъхне козунакът, той пак остава много ароматен, пак е много вкусен и сладък, натрошавайки го и добавяйки някаква сметана, ядково мляко или разтопен шоколад, оформяйки го след това на някакви бонбони и овалвайки го в кокосови стърготини, какао или рожков, се получават изключително вкусни бонбони. За децата това е голям купон“, обясни тя.

Варените яйца може да бъдат напълнени с смес от жълтъка, крем сирене, зелени подправки и малко кисело мляко. След това може да бъдат поръсени с различни видове семена.

Останалото агнешко месо може да се използва за сандвичи, допълни Блажка Димитрова пред БНР.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене