Зуека нарисува самотата и любовта за втора изложба в Аликанте

"Венера и ангели", акрил

“Обикновено това е моят фантасмагоричен свят. Опитал съм се чрез мили и всекидневни образи да го вкарам в един нереален свят - този на въображението.” Така Васил Василев-Зуека представя втората си изложба, наречена “Моят свят”, която той предстои да открие отново в галерия “Албир” в Аликанте, Испания.

Част от експозицията ще бъдат около 20 платна, които засягат вечните теми и проблеми на всеки човек като приятелството и любовта, самотата и красотата. “Изложбата се казва “Моят свят”, защото най-добре отразява 20-те картини, които ще бъдат изложени”, казва художникът актьор.

Четири-пет платна са по-големи от останалите и са с размер 130/90 см. Другите са средни, около 90-100 см. Почти всички са нарисувани с акрил, както и със строителни материали като смесители, гелове и такива за обем, които актьорът често използвал за картините си. “Избягвам да казвам от какво са направени, защото никого не го интересува”, смее се Василев.

През лятото на 2021-а Зуека се премести да живее в Испания със семейството си. За известно време съчетаваше рисуването с актьорската професия, като пътуваше с Влади Априлов със спектакъла им “Ние, българите”. Програмата му обаче се оказа доста натоварена и той реши да остави сцената, за да се отдаде изцяло на картините си.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Карен Хорни - жената, която се изправи срещу Фройд
Как да декорираме правилно дома си с животински принт
Ефектът на Чаровния принц - полезен или пагубен?
7 неща, които трябва да пазим в тайна
Мария Бакалова и още 16 българи са вече част от Европейската филмова академия

Напишете дума/думи за търсене