НАП продава къщата на Милко Калайджиев

С тайно наддаване на 15 май 

Няма нищо трагично, ако ми я вземат, каза пред "България Днес" фолкпевецът 

За поне 600 бона продават публично на търг къщата за гости на Милко Калайджиев!

Това става ясно от съобщение на Националната агенция по приходите (НАП). Внушителната постройка се намира в свиленградското село Мезек, като търгът е с тайно наддаване и е насрочен за 15 май тази година. Първоначалната цена е 600 000 лева, а размерът на депозита за участие е 120 хиляди лева, внасят яснота от агенцията.

Фолкпевецът води дела за къщата за гости
Фолкпевецът води дела за къщата за гости

"Къща за гости за алтернативен селски туризъм, с площ 340,93 кв. м, състояща се от два надземни етажа и полусутерен, както и заедно с всички останали постройки, включително жилищна сграда с площ 20 кв. м. Имотът има изграден водопровод, канализация, електрификация. Разполага с 5 комфортно и модерно обзаведени стаи. В стаите има климатик и централно отопление, WI-FI, интернет, цифрова телевизия и LED телевизор. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел с душ кабина. Сградата е в отлично състояние", се казва в съобщението на данъчните.

Имотът се намира в свиленградското село Мезек
Имотът се намира в свиленградското село Мезек

"С НАП водим дела от 3 години. Делата си вървят, ние ги съдим, след това те ни съдят и така. 284 къщи се въртим в този кръговрат. Няма нищо трагично и дори да ми вземат къщата. Не ме интересува и грам", коментира пред "България Днес" фолклегендата Милко Калайджиев.

В края на 2019 г. беше обявено, че къщи за гости у нас ще трябва да върнат общо 46,4 млн. лв. като резултат от проверката на Държавен фонд "Земеделие" на всички обекти, които са направени с европари по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година.

Тогава беше обявено, че Калайджиев трябва да върне около 304 хиляди лева. Певецът неведнъж е обявявал пред медии, че е изряден, декларирал е всичко и е съвестен данъкоплатец, а къщата се използва по предназначение.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене