Подкаст: Вместо студио за грим Силвия Стойчева отваря хотел за котки

Силвия Стойчева и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”

Известната гримьорка Силвия Стойчева от няколко години е отдала цялото си време за отглеждане на котки. Вместо да си направи студио за грим, тя взема решението да отвори хотел за писаните. “Мисля, че родителите възпитават любовта на децата към животните, към хората. Винаги у дома сме имали животни, винаги превлачвах нещо. Започнах с гъсеници, с хлебарки, майка ми умираше от ужас. Червеите бяха първи мои приятели”, разказва в подкаста “24 часа от живота” Стойчева.

Едно от нещата, които успява да научи от животните, е търпението. “За да спечелиш доверието на едно животно, особено на котка, се изисква страшно много търпение”, обяснява гримьорката.

Навремето е учила за политолог, но гримът сам избира да се настани трайно в живота ѝ. “След като завърших, срещнах случайно Люба Алтънова, един от най-добрите ни гримьори, работеше в БНТ. Докато пиехме кафе, ми каза, че в телевизията търсят стажанти гримьори. Помислих си, че докато се чудя какво да правя, това е идеалното занимание. Дъщеря ми Мартина беше на 2 години. Започнах в БНТ, след това с Люба по снимки и така в един момент гримът стана моето призвание”, разказва Силвия.

Кои са нещата, които ни правят повече животни от тях самите, какво би искала да изживее, ако има повече от един живот, кои въпроси вече не си задава и още от Силвия Стойчева ще чуете в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи. Търсете ни и във вайбър, където може да задавате въпроси към гостите в студиото.

  • Ключови думи:
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене