Меган Маркъл няма да присъства на коронацията заради расизъм в кралското семейство

Меган Маркъл изразила пред крал Чарлз III своите опасения относно расизма в кралското семейство. Кадър: YouTube

Меган Маркъл изразила пред крал Чарлз III своите опасения относно расизма в кралското семейство, като му написала писмо след скандалното интервю на нея и съпруга ѝ пред Опра Уинфри.

Източник каза пред The Telegraph, че в нейното писмо до Чарлз херцогинята на Съсекс е споделила убеждението си, че висши кралски особи са били предубедени към нея и още неродения ѝ син заради цвета на кожата им. Тя не е уточнила кои са тези хора. Но така или иначе, според източника именно това е причината Мегън да не присъства на коронацията на Чарлз на 6 май.

Крал Чарлз, тогава принц на Уелс, изразил своята „дълбока загриженост“ и разочарование, че двамата с Хари са се сблъскали с такова отношение.

Според вестника Меган Маркъл благодарила на престолонаследника за писмото му и в ответ написала, че няма да обвинява конкретен представител на кралското семейство в расизъм, а само иска да привлече вниманието му към "несъзнателните предразсъдъци" в Двора. В същото време, както добавя вестникът, тя все още смята настроения там за расистки.

Според източника кореспонденцията е протекла в "топъл тон", но така и не е довела до "намаляване на напрежението" между двете страни. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене