След “Икар” за главна роля Владо Пенев и Светлана Янчева с шанс за “Аскеер”

С образа си на поп Кръстьо в представлението “Великденско вино” Владимир Пенев е номиниран за театралните награди “Аскеер”

Проф. Светослав Кокалов е с голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство, а Елена Райнова - с почетен приз

С образа си на поп Кръстьо в представлението “Великденско вино” Владимир Пенев е номиниран за театралните награди “Аскеер”. Точно преди месец със същия образ той спечели “Икар” за главна мъжка роля. Същото е признанието и за актрисата Светлана Янчева. С героинята си Уини в “О, щастливи дни” тя бе отличена с “Икар”, а сега е номинирана и за “Аскеер”. 

Актрисата Светлана Янчева. С героинята си Уини в “О, щастливи дни” тя бе отличена с “Икар”, а сега е номинирана и за “Аскеер”
Театрална работилница "Сфумато"
Актрисата Светлана Янчева. С героинята си Уини в “О, щастливи дни” тя бе отличена с “Икар”, а сега е номинирана и за “Аскеер” Театрална работилница "Сфумато"

Конкуренцията на Владо Пенев е Бойко Кръстанов за ролята му на Мъж в “Дишай”, както и с Йордан Ръсин за Вершинин в “Три сестри”. От представлението “Дишай” на Театралната работилница “Сфумато” е номинирана и Елена Телбис за главна женска роля. Другата претендентка е Лилия Маравиля като скандалната дизайнерка Петра фон Кант в “Горчивите сълзи на Петра фон Кант”.

За 32-и път наградите “Аскеер” ще бъдат връчени на 24 май, затова и спектакълът е кръстен “Денят на големите учители”. Тържеството ще е под формата на учебна програма и ще пресъздава часове по актьорско майсторство, по драматургия, сценография и други. 

Фондация “А'Аскеер” обяви проф. Светослав Кокалов за носител на голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство.
Фондация “А'Аскеер” обяви проф. Светослав Кокалов за носител на голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство.

Фондация “А'Аскеер” обяви проф. Светослав Кокалов за носител на голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство, като за първи път тя се връчва на сценограф. Кокалов е носител на два “Аскеер”-а за постановките на Александър Морфов “Дон Кихот” и “Бурята”. Впрочем и уволненият от Народния театър Морфов е номиниран в категорията “Режисура” за представлението “Антигона”, което се играе в Плевенския театър. 

Актрисата Елена Райнова е удостоена с почетен “Аскеер”.
Театър Българска армия
Актрисата Елена Райнова е удостоена с почетен “Аскеер”. Театър Българска армия

Актрисата Елена Райнова, играла във филмите “Момчето си отива”, “Няма нищо по-хубаво от лошото време”, “Маргарит и Маргарита” и много други, е удостоена с почетен “Аскеер”.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене