Дъщерята на Моника Белучи играе в новата версия на „Гепардът”

Дева е дъщеря на италианката Моника Белучи и французина Венсан Касел Снимка: Instagram

Един от най-големите шедьоври в италианската литература – „Гепардът” на Джузепе Томази ди Лампедуза, отново се връща на екран. Този път това ще бъде под формата на тв сериал за американската платформа „Нетфликс”. Дева Касел, дъщерята на Моника Белучи и Венсан Касел, играе красивата Анджелика, в която навремето се превъплъти Клаудия Кардинале. 

Култовата сцена с танца на Клаудия Кардинале и Бърт Ланкастър Снимка: Уикипедия
Култовата сцена с танца на Клаудия Кардинале и Бърт Ланкастър Снимка: Уикипедия

Романът, който омагьоса хиляди читатели по света с разказа си за сицилианската аристократична фамилия, стана известен и за широката публика благодарение на екранизацията си през 1963 г. Тогава режисьорът Лукино Висконти създаде една от най-очарователните творби на киното, поверявайки главните роли на Бърт Ланкастър, Ален Делон, Клаудия Кардинале. Телевизионният сериал, който все още е във фаза на реализиране, трябва да излезе на екран през есента. Италианският актьор Ким Роси Стюарт играе принц дон Фабрицио Корбера ди Салина, а младият Саул Нани се въплъщава в Танкреди Фалконери, който навремето беше изигран от Ален Делон. Италианката Бенедета Поркароли е Кончета. Режисурата е поверена на Том Шанкланд, Джузепе Капотонди и Лаура Лукети.

Засега „Нетфликс” е разпространила само няколко снимки от бъдещия сериал, на които се виждат детайли от облеклото на героите и от атмосферата. Филмът се снима в Сицилия – между Палермо, Сиракуза и Катания. Някои сцени са заснети и в Рим.

Още от сега мнозина се питат дали култовата сцена от филма на Висконти с танца на Клаудия Кардинале и Бърт Ланкастър ще бъде засенчена от бъдещата с участието на Дева Касел и Ким Роси Стюарт.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене