"Супер Марио Bros.: Филмът" продължава да е най-гледаният у нас вече месец

СНИМКА: Туитър /@supermariomovie

Анимацията, създадена по видеоиграта на Nintendo, "Супер Марио Bros.: Филмът", която е вече месец в кината у нас, и този уикенд е най-гледаният филм, сочат обобщените данни от киносалоните, предаде БТА. Случващото се в Гъбеното кралство вече са проследили 100 861 зрители, а приходите от билетите им са 1 209 773 лева.

На втора позиция е първата премиера от миналия петък - "Екзорсистът на папата" с Ръсел Кроу в главната роля. Трилърът за историята на отец Габриеле Аморт, който се опитва да спаси малко момче от ужасяващ демон, е гледан от 5 496 зрители и има 66 988 лева за първите три дни в кината.

Трети в класацията на зрителския интерес е друг трилър - "Злите мъртви: Пробуждане", пети поред от познатата поредица. Събирането на две отчуждени сестри в битката им за оцеляване срещу надигащи се демони е вече втора седмица в кината, като за това време са го видели 20 334 зрители и има 229 800 лева от билетите им.

Четвърта позиция в топ 10 заема комедията "Мафия мама" с Тони Колет в главната роля. Превъплъщаването на нюйоркчанка в глава на мафиотски клан в Италия е гледано вече от 11 298 зрители, като отчита 140 438 лева от билетите им за втората седмица в кината.

На пето място е "Джон Уик 4", който завършва поредицата за наемния убиец, изигран от Киану Рийвс. Опитите на героя да се измъкне от договора с "Високата маса" са проследени от 77 588 зрители, като парите от билети са вече 1 026 267 лева за петата седмица в кината.

Шеста позиция заема българският "Murda Boyz: Махленска класа", който излезе преди седмица. Влизането на рапър в системата на МВР, за да разобличи отговорния за смъртта на баща му, са гледали 11 954 души, а приходите от билети са 139 177 лева.

На седмо място е романтичната история, заснета и в София - "Красиво бедствие". Създаденият по първата книга на Джейм Максгуайър филм за връзката между пълните противоположности Аби и Травис е трета седмица по екраните и има 19 339 зрители и 224 274 лева приходи.

Осма позиция сред най-гледаните филми у нас заема втората премиера - анимацията "Циркът на Ела". Норвежкият филм за магическото представление на Ела, която наистина успява да накара Хенри да изчезне с магия, е гледан вече от 4 160 зрители и има 53 294 лева приходи.

На девето място е друг български филм - "Чалга" на Мариян Вълев, който е вече втори месец по екраните. Социалната история, заснета само през мобилен телефон, за две момичета - от Перник и от Варна, които имат различни мечти, е с общо 101 650 зрители и има 1 163 613 лева приходи.

Десета позиция заема японската анимация "Сузуме", която е втора седмица в кината. Разказът за 17-годишната тийнейджърка, която заедно с друг младеж се опитва да заключи магическите врати, за да спре унищожаването на страната й, е с 4 160 зрители и 53 294 лева от билетите им.

Извън първите десет са две от премиерите от миналия дълъг уикенд. Норвежката анимация "Титина" за кучето, което придружава италиански инженер в пътешествието му с дирижабъл, е гледана от 240 зрители и има 2 126 лева от билетите им. Френската романтична драма "Децата на другите" за историята на бездетната Рейчъл и нейното привързване към малката Лейла и баща й Али е с 30 зрители и 253 лева приходи.

През първомайския уикенд в кината са влезли общо 38 466 зрители. Миналата година по същото време филми са гледали 32 218 души.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Синът на Иво Карамански се сгоди (Видео)
Абитуриенти на 18 и на 81, покажете ни колко сте красиви!
Аврил Лавин проговори за конспирациите, че има двойничка (Видео)
Ергенът Алек: Нямам шаблон за перфектната жена до мен
Клип показва как рапърът Пи Диди бие и влачи бившата си приятелка

Напишете дума/думи за търсене