Ива е глуха, установи международен ветеринарен екип, прегледал мечките в Белица

Международен ветеринарен екип прегледа обитателите на Парк за мечки – Белица. СНИМКИ: "Четири лапи"

Международен ветеринарен екип прегледа обитателите на Парк за мечки – Белица.

Годишните медицински прегледи са част от програмата на фондация "Четири лапи" за поддържане на здравословното състояние на мечките в парка.

Тази година мечките Теди, Ива, Бойка, Боби и Маринка бяха обстойно прегледани и им бяха направени множество изследвания - ехография, рентгенови снимки, дентални прегледи и иновативно медицинско изследване на слуха със специална апаратура. Прегледите са част от годишната програма на парка за поддържане на здравословното състояние на животните и предоставяне на максимално добри условия за живот. 

Екип от шестима ветеринарни лекари - австрийски, български и немски специалисти от Лайбниц - Института за зоопарковете и дивата природа в Германия, извърши прегледите. При тях беше установено, че повечето мечки, са здрави и се чувстват добре. Седемгодишният Теди се радва на отлично здраве. Боби, който страда от коксартроза на задните крайници, ще има нужда от всекидневната рехабилитация и адаптиране на терапията си. На Бойка и Маринка им бяха извадени увредени зъби, но те вече се чувстват добре след зъболекарските си процедури. За съжаление, прегледите установиха и пълната глухота на най-новия обитател на парка, мечката Ива. „Състоянието на Ива, което вероятно е по рождение, ще наложи да я наблюдаваме още по-внимателно при интеракциите й с други мечки и евентуално, може да се наложи да не я събираме с другите обитатели,“ каза Димитър Иванов, директор на Парка.

Международен ветеринарен екип прегледа обитателите на Парк за мечки – Белица. СНИМКИ: "Четири лапи"
Международен ветеринарен екип прегледа обитателите на Парк за мечки – Белица. СНИМКИ: "Четири лапи"
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Синът на Иво Карамански се сгоди (Видео)
Абитуриенти на 18 и на 81, покажете ни колко сте красиви!
Аврил Лавин проговори за конспирациите, че има двойничка (Видео)
Ергенът Алек: Нямам шаблон за перфектната жена до мен
Клип показва как рапърът Пи Диди бие и влачи бившата си приятелка

Напишете дума/думи за търсене