Ръсел Кроу ще получи почетна награда на кинофестивала в Карлови Вари

Ръсел Кроу Снимка: Instagram/russellcrowe

Актьорът Ръсел Кроу ще бъде почетен на предстоящия 57-и Международен филмов фестивал в Карлови Вари, Чехия, съобщи "Скрийн дейли".

Той ще получи "Кристален глобус" за изключителен принос към световното кино - почетно отличие, връчвано преди на Робърт де Ниро, Хелън Мирън, Джулиан Мур. Миналата година с отличието бе удостоен Джефри Ръш.

Австралиецът Ръсел Кроу ще свири и на церемонията по откриването на форума в петък, 30 юни. Той ще се качи на сцената с групата си. В рамките на фестивала ще бъде показан и филмът на режисьора Питър Уеър с участието на Кроу "Господар и командир" по повод 20-ата годишнина от създаването му. Продукцията е отличена с награда "Оскар".

Актьорът Джони Деп пък ще участва в трейлъра на фестивала през 2023 г. В трейлърите на фестивала в Карлови Вари обикновено участват видни гости на форума от предишни издания, сред които Хелън Мирън, Джуд Лоу и Харви Кайтел.

Кинофестивалът в Карлови Вари ще се проведе от 30 юни до 8 юли, предаде БТА. На него ще бъде представена ретроспектива на филми от Иран. Почетна награда ще бъде дадена и на чешката актриса Даниела Коларжова.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене