В Деня на храбростта смело без дрехи - светът празнува голото градинарство!

Почитателка на голото градинарство има инстаграм профил, в който редовно споделя снимки.

Символизира сливането с природата, а времето поощрява каузата - ще е слънчево и топло

На 6 май с чиста съвест приемете тялото си “безсрамно и здравословно”. Прекопайте градината, полейте цветята и окосете тревата... чисто голи. А ако някой ви сметне за луди, му отвърнете, че е непросветен. Защото светът чества тазгодишния Гергьовден като Деня на голото градинарство. 

Почитателка на голото градинарство има инстаграм профил, в който редовно споделя снимки.
Почитателка на голото градинарство има инстаграм профил, в който редовно споделя снимки.

За радост, синоптиците в България обещават топло и слъчево време в събота (виж картата). 

 А у нас голото градинарство може и да е вкусно, съчетано с гергьовското агнешко.

В други държави близки приятели и съседи се събират заедно на този ден и без дрехи плевят и засаждат цветя, зеленчуци и дървета. И на практика пресъздават идеята на хората, измислили този ден в световния календар - човек да се слее с природата. Празникът се отбелязва от 2005-а, като всяка година датата се мени, но трябва да е първата събота на май.

Идеята за отбелязването му е на Марк Стори и Джейкъб Габриел, които създават проекта Body Freedom Collaborative. Така те насърчават здравословното и безсрамно приемане на човешкото тяло. Важно е Денят на голото градинарство да бъде забавен, безгрижен и политически необвързан.

А ако все пак се тревожите, че събличането на ливадата е лудост, няма страшно - организаторите успокояват, че след плуването именно голото градинарство е дейността, за която хората са най-склонни да хвърлят дрехите. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене