Синът на Ламбо поиска България да е монархия с крал като Чарлз

Влади Данаилов се възхищава на краля

Това е изход от разединението, което цари в държавата, категоричен е наследникът на великия актьор

"Крал Чарлз III може и да си спечели лоша репутация по време на брака си с принцеса Даяна, но хората във Великобритания го обичат, защото е работохолик, няма и един почивен ден. Ето за тази година вече е имал над 3000 срещи. Освен това дава много пари за благотворителност и е защитник на вярата. Аз го харесвам."

Така наследникът на големия актьор Стефан Данаилов – Владимир, описва Чарлз III, който днес ще стане коронован официално във Великобритания.

Влади Данаилов е в България по повод 40 дни от кончината на любимата си баба Лиляна и да гледа майка си Ирен Кривошиева в нейната постановка на 15 май "Две жени, без да се брои мъжът".

"Разбира се, че ще гледам коронясването на Чарлз. В Светото писание има думи за царете и кралете, които са богоизбрани и са нещо като бащи на нациите. И Великобритания затова е велика, защото тези хора си уважават традициите и хората, които ги управляват. У нас това няма как да се случи, защото нямаме авторитети. Чарлз може да не е пример за праведен личен живот, но знам, че е направил хиляди добри неща. Английските и британските монарси са приемани като "защитници на вярата", тъй като по време на своите коронации те дават обещание да поддържат англиканската църква. Покойната кралица Елизабет II бе ревностна анкликанка, но Чарлз не е такъв. Той е изучавал задълбочено всички религии - Корана, юдаизма, посещавал е католически литургии, запознавал се е с християнски, сикхиски, мюсюлмански и индуски общности по време на свои посещения. Знам, че преоткрива универсални истини, които са в сърцето на тези религии", смята Влади.

Синът на покойния Стефан Данаилов е категоричен, че ако България беше монархия, щяхме да сме по-добре развити, отколкото сме сега.

"Защото тук постоянно има деление в партиите и все не могат да се разберат, всеки гледа да надделее над другия и никой не мисли за народа, а основно за себе си. Да, вярно е, че кралското семейство го разглеждат като "кърлежи", но поданиците на короната са щастливи, че дават своя дан за спокойствието си, макар да плащат високи данъци", смята Данаилов.

Българската звезда, която също е коронована за крал, но на попфолка – Азис, е категоричен за английското семейство: "Винаги съм предпочитал Хари от фамилията им. Допада ми, защото е бунтар, по това си приличаме. Освен това е искрен като мен и не се притеснява да показва това, което е с всичките си негативи, дори в книгата си пише за опиати, секс и т.н.", смята Азис. Хари не веднъж е споменавал и че ако двете му деца са "гей", той ще ги подкрепи, без да се замисля. "И с това също печели уважението ми", казва Азис.

Азис също е крал, но на попфолка
Азис също е крал, но на попфолка

Друга звезда от попфолка Тони Стораро и синът му Фики също ще кацнат пред телевизора, за да проследят короноването на височайшата особа.

Тони Стораро ще гледа коронацията
Тони Стораро ще гледа коронацията

"И двамата с Фики харесваме Чарлз. Помня, че голям шум се вдигна и двата пъти, когато идва тук в България. Помня и че имаше веселба в циганската махала на Пловдив, хората му показаха как се играе кючек и много се забавляваха.

И Фики няма да пропусне празника
И Фики няма да пропусне празника

След това чух, че няколко деца били кръстени Чарлз, а едни близнаци на името на Чарлз и Камила", сподели с усмивка Тони Стораро.

Евгени Минчев сред поканените

Над 2200 гости ще присъстват на церемонията по коронацията на британския крал Чарлз Трети в Уестминстърското абатство. Ще има висши представители на 203 страни, както и на благотворителни организации, религиозни и етнически общности. Сред гостите ще има и носители на Нобелови награди.

Ще има и 400 млади представители на благотворителни организации, които ще могат да гледат церемонията и последващата кралска процесия от църквата "Сейнт Маргарет", която е близо до абатството.

Евгени Минчев
Евгени Минчев

Българите, които ще са сред приятелите на Негово височество са Валентин Въльовски, Силвия Янковски, пиар експертът Евгени Минчев и Стефан Китанов. От дипломатическата ни мисия посочват, че в продължение на 30 години Валентин Въльовски развива и поддържа градината на резиденцията на британското посолство в София, която днес мнозина приемат за най-добрата представителна градина в България. Стефан Китанов пък е създател и директор на международния филмов фестивал "София филм фест" и също като Въльовски наскоро получи отличието - Почетен член на Ордена на Британската империя.

Силвия Янковски е подготвила сладки и бисквитен портрет за коронацията на Чарлз. Преди това тя е работила за покойната майка на краля - Елизабет Втора, на която прави лика от сладкиши за платинения юбилей.

Пиар експертът Евгени Минчев пък ще присъства на празненството в Лондон, което се прави в затворен кръг на 11 и 12 май с близки до кралското семейство.

Симеон II и царица Маргарита вече са в Лондон

В официалната част с покана да уважат коронацията от българска страна ще присъстват Симеон Сакскобургготски и царица Маргарита, които вече са в Лондон. Церемонията ще е цели три дни.

Сакскобургготски и фамилия са с официална покана за тържеството
Сакскобургготски и фамилия са с официална покана за тържеството

Покана да присъстват имат и 11-те внуци на Симеон.

Внуците на Сакскобургготски са далечни роднини с английското семейство, тъй като цар Симеон бе чичо на покойната кралица Елизабет, която е пета братовчедка на българските князе.

От страна на властта у нас министър-председателят Гълъб Донев ще ни представлява в събитията относно коронацията, съобщиха от правителствената пресслужба.

Това ще бъде първата коронация от 70 г. насам. В Лондон вчера започна затварянето на основни пътища, за да бъдат направени репетиции за грандиозното шествие, с което Чарлз III и съпругата му Камила ще стигнат до Уестминстърското абатство. Церемонията ще започне в 13 часа българско време след шествие от Бъкингамския дворец.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене