Защо истинската Шупет пропусна Мет Галата за Лагерфелд

Карл Лагерфелд и любимата му котка

Любимата котка на дизайнера имаше покана за бляскавото събитие, но не искаше да краде от вниманието, предназначено за него

Тя беше най-очакваната гостенка на галата на “Метрополитен” на 1 май и до последния момент всички бяха в напрежение дали ще я видят да минава по червения килим. По известност не отстъпва на всички големи звезди, които по традиция дефилират всяка година, демонстрирайки екстравагантните си костюми. Има хиляди почитатели в социалните мрежи и е била на кориците на всички големи модни списания. За нея са писани книги. Освен всичко друго е много богата – притежава милиони, получени по наследство или заработени от участия в реклами.

Не може да говори, но огромните ѝ сини очи казват много. Тя е пухкавата Шупет Лагерфелд и е най-прочутата котка в света. И най-важното – правеше безкрайно щастлив един от най-гениалните модни дизайнери през последните години от живота му. Така че какво по-логично от това именно тя да присъства на най-бляскавото светско събитие в Ню Йорк, което тази година бе посветено на него като знак на почит към уникалния му талант и бе организирано под мотото “Карл Лагерфелд: линия от красота”.

Само че Шупет не отиде на галата. Тя предпочете да наблюдава подобията си – някои огромни (костюма на актьора Джей Лето, други грациозни (елегантния тоалет и котешкия грим на рапърката Доджа Кет) – от дивана в спокойствието на дома си. В официалния си профил в инстаграм, актуализиран редовно от жената, която се грижи за нея, тя благодари за поканата и на всички, които за уважили нейния любим “тати”, но обясни, че не е искала да открадне от вниманието, което е трябвало да принадлежи единствено на него.

Шупет е бирманска котка на 11 г., която съдбата среща с революционера на съвременния стил по абсолютна случайност

Роденото на 15 август 2011 г. мяукащо пухкаво създание всъщност е било подарено на френския модел Батист Джиабикони за Коледа през същата година. Заминавайки във ваканция, той няма на кого да го остави и моли Лагерфелд да го приюти за две седмици Дизайнерът първоначално отказва, но когато Джиабикони се връща, категорично отказва да даде синеоката красавица. “Съжалявам, тя остава с мен” е отговорът му. За краткото време с нея вече е влюбен до уши. Оттук нататък Шупет става негово дете и негов талисман, с който няма да се раздели до края на дните си.

Шупет означава “сладичка”, но за човека, който създаваше колекциите на “Шанел” и “Фенди”, това име означава много повече. С него той наричаше знаменитостите и моделите, с които обичаше да работи най-много – “моите шупетки”. През 2012 г. пред британския “Вог” дизайнерът заяви: “Никога дори не съм си и помислял, че съм известен. Истински известна е Шупет”.

Кайзера, който винаги е бил изключително потаен за личния си живот, винаги с охота е говорил за благородното животно и любовта си към него. “Тя е кротка, забавна и грациозна, красива е за гледане, но основното ѝ качество е, че не говори”, описваше я моделиерът визионер.

Според него котката го направила по-добър човек, стопила егоцентризма му и го зареждала с енергия

Когато през 2019 г. Лагерфелд си отиде от рак на панкреаса на 85 г., от името на котката в инстаграм бе публикувано изявление, в което тя споделяше, че сърцето ѝ е разбито. Благодарение на феновете и приятелите на дизайнера и милите им думи ще премина по-леко през периода от живота си “без татко”, посочваше пухкавата хубавица.

Симбиозата между Карл Лагерфелд и питомката му беше толкова голяма, че двамата правеха почти всичко заедно – хранеха се едновременно на масата, а Шупет пътуваше навсякъде по света с частния му самолет. Котката никога не се хранела на пода, обясняваше моделиерът. Тя държала да стои на масата точно срещу него, похапвайки от сребърни съдинки любимите си крокети и пастет. Случвало се известни готвачи да приготвят ястия специално за нея – например телешко, сготвено в японски стил, както и пилешко желе с аспарагус, разказва сп. “Пийпъл”. Всяка храна за госпожицата трябвало да е много прясна.

Големият дизайнер се погрижил дори и след смъртта му Шупет да получава “кралско внимание”. Котката

има гледачка на пълен работен ден, персонален шофьор, мениджър на социалните мрежи, собствен агент

В интервю през 2015 г. Лагерфелд разкри, че тя мрази други животни, както и децата, а грижата да я забавляват има гледачката ѝ (приживе на дизайнера те са били даже две), която също се грижи за здравето и красотата ѝ и реши прекрасната ѝ бяла козина по няколко пъти дневно. Води и дневник от нейно име.

Шупет
Шупет
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене