Митьо Крика бяга от Англия, ще става даскал в Чепеларе

И с двойно гражданство си второ качество мигрант на Острова 

Мислех, че Елизабет ще надживее всички, тя беше голяма фигура. Не очаквах „толкова скоро" да умре. Но ситуацията не е на добре и Англия изпадна в рецесия. Едно не ѝ одобрих на кралицата - Брекзит, който е голяма глупост! С него тя отправи грешни послания", твърди пред „България Днес" българският културист Димитър Ходжев, официално променил преди близо 20 г. фамилията в паспорта си с Крика. Културистът от години живее и работи на Острова, но скоро ще вдигне котва от него.

Моля се Тръмп отново да спечели, макар никога да не съм го харесвал. За да спре накрая тая глупава война между Русия и Щатите, чиито военни действия се водят на територията на Украйна. Като престане Америка да инвестира в украинската войска, всичко ще приключи", убеден е казанлъшкият участник в „Сървайвър 4".

Митьо е убеден, че България трябва да печели от туризъм
Митьо е убеден, че България трябва да печели от туризъм

За провала на британската политика Митьо съди по себе си и съпругата му Камелия, с която са заедно от 13 години и от една официално заклели се в Бога.

Като гледам какви разходи имаме в Англия и какво ни остава в края на месеца, си казах, че е по-добре да съм в България, отколкото тук! И скоро ще се върна", каза Крика, който е на мнение, че у нас няма да има толкова големи харчове за наеми и такси.

Ками вече е в родното Чепеларе, където се грижи за баща си. „Връщам се в най-скоро време и аз. Тук изкарах доста квалификации, за да съм конкурентен на пазара. Искам като си дойда да живея и да съм даскал в Чепеларе. Това е най-красивият град в България! Който не го е посещавал, да отиде да го види", вълнува се от решението си мускулестият ни сънародник, чиято последна дипломна квалификация от Острова е за учител по рисуване. „Не искам да живея вече тук. Дори и бирата им е гадна!", категоричен е той.

Крика и жена му Камелия на подписването им в Англия през миналогодишния 19-и април
Крика и жена му Камелия на подписването им в Англия през миналогодишния 19-и април

Когато взимали британски паспорти с Камелия, трябвало да се врекат в някого, спомня си Крика. „Заклехме се в Господ, не в кралицата. Тук правилата са такива - на един от двамата даваш обет. Нали знаете - "Верен слуга на царя, но Господ е пръв". Да, с двойно гражданство съм. Но винаги ще си остана второ качество мигрант в очите на местните", добавя още той.

Според Митьо англичаните са свикнали с кралицата и не могат да възприемат Чарлз III. „Той цял живот чака да стане крал и накрая му се наложи. Май трябваше да се откаже и направо синът му да възкачи. Но може би е и някаква болна амбиция - цял живот се готвиш да бъдеш крал, и изведнъж да се откажеш и да предадеш на децата си... Повелите може би са такива", разсъждава културистът.

За него монархията и разрешените посещения в кралските дворци са идеалният бизнес проект.

Идват хора от цял свят и влизат инвестиции в бюджета. И ние не трябваше да събаряме мавзолея, да си остане туристически обект, от който да се изкарват пари. Не съм комунист, в семейството ми има дисиденти и дядовците ми са лежали в затвора. Но това е част от историята ни и не трябваше да се унищожава", допълва Крика.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене