В Кан Брад Пит ще дебютира със собствена марка джин

Брад Пит ще дебютира със собствена марка джин Снимка: Twitter/@teamdb

Холивудският актьор и продуцент Брад Пит ще пусне на пазара джин, вдъхновен от френската Ривиера, съобщи сайтът "Дринк бизнес".

Напитката е плод на съвместното сътрудничество на Пит с лозаро-винарското семейство Перен и пенсиониралия се майстор дестилатор Том Никъл, който е носител на приз за цялостно творчество на Гилдията на производителите на джин.

Джинът "Гарднър" (The Gardener Gin) ще дебютира на филмовия фестивал в Кан в наскоро обновения хотел "Карлтън".

Напитката се произвежда от пшеница в медни дестилатори, а растителните съставки включват хвойна, розов грейпфрут, лимон, сладък корен, ангелика, кориандър и горчив портокал.

По думите на производителите жизнената сила на джина идва от светлината на френската Ривиера.

Брад Пит за първи път навлиза в бизнеса с напитки, когато през 2011 г. заедно с вече бившата си съпруга Анджелина Джоли купуват "Шато Миравал" - имение и лозе в Южна Франция. Говори се, че бившата двойка е платила 67 милиона долара.

Наскоро на пазара джин пусна и актрисата Ема Уотсън, прочула се с ролята на Хърмаяни във филмовата поредица за приключенията на Хари Потър. Сред знаменитостите със собствени марки джин са също Снуп Дог, Гордън Рамзи и Ози Озбърн, Райън Рейнолдс.

Джинът "Гарднър" ще бъде представен в Кан, където на гостите ще бъде предложен коктейл, наречен "Тайна градина" - джин, лимонов сок, портокалов сок, ягодов сироп и яйчен белтък.

Коктейлът е създаден в сътрудничество между Том Никол и барманите на хотел "Карлтън", предаде БТА.

Кинофестивалът в Кан ще започне на 16 май и ще продължи до 27 май.

След това джинът ще бъде пуснат на пазара в цял свят. От юни той ще се предлага във Великобритания, а от септември - в САЩ.

По-рано през годината на церемонията за наградите "Оскар" беше сервирано шампанското розе "Фльор дьо Миравал" на Брад Пит.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене