Втори развод за Кевин Костнър след ултиматум "семейството или киното"

Кевин Костнър и Кристин Баумгартнер. СНИМКА: Wikimedia Commons

Разтрогването на 19-годишния брак на звездата съвпадна със загуба на ключова роля

Холивудската звезда Кевин Костнър понесе двоен удар. Само дни след като красивата му съпруга Кристин изненадващо подаде молба за развод, стана ясно, че той ще изгуби и една от значимите си роли през последното десетилетие. 68-годишният актьор се снима в телевизионния сериал “Йелоустоун”, който се превърна в най-популярната филмова поредица в мрежите на кабелните оператори в САЩ.

Тя започна през 2018 г., като четвъртият ѝ сезон привлече над 11 млн. зрители, което не се беше случвало след мегапродукции като “Игра на тронове” и “Живите мъртви” през 2010 г. В сериала се разказва за семейство Дътън, което притежава огромно ранчо в щата Монтана и трябва да се бори с редица предизвикателства като историческа суша, опити за заграбване на земя и добитък и беззаконие. Съвременната уестърн драма е създадена от друга холивудска звезда – Тейлър Шеридан, който през последните години се изявява като много успешен сценарист и режисьор. Когато сериалът стартира, той няма никакво колебание, че носителят на “Оскар” Кевин Костнър ще изиграе най-добре основната мъжка роля на бащата в семейство Дътън. Оказва се прав. В началото на тази година актьорът

бе удостоен със “Златен глобус” за нея

Сега, когато започна излъчването на петия сезон от поредицата, обаче изглежда, че съвместното им успешно сътрудничество приключва. Първите части от него вече са по екраните, а останалите ще бъдат излъчени през ноември. В тях участват и звездите Хелън Мирън и Харисън Форд. И макар “Йелоустоун” да продължава да се радва на голям интерес, от филмовата компания “Парамаунт” обявиха, че това ще е последният му сезон. Обсъжда се да има негово продължение, но ще е с нов актьорски състав или значително променен.

Някои американски издания пишат, че се водят преговори с друг носител на “Оскар” - Матю Макконъхи, да влезе в продукцията, след като се разбрало, че Кевин Костнър няма как да продължи да участва. Актьорът поставил условие снимането на неговата роля да бъде само в няколко дни в седмицата, което според създателите на “Йелоустоун” било нереалистично.

Те отричат решението им да има нещо общо със започналия по-рано развод на актьора, въпреки че някои издания сочат като причина за раздялата със съпругата му точно неговата прекалена заетост. Близки до семейството хора разказват пред списание “Пийпъл”, че 49-годишната Кристин отдавна била нещастна от непрекъснатите отсъствия на мъжа си, но се решила на раздяла, след като той буквално бил обсебен от идеята сам да създаде 11-часов уестърн. Филмът се казва “Хоризонт” и снимките му вече започнаха в щата Юта. В него актьорът е сценарист, режисьор, продуцент и изпълнител на главната роля.

“Кристин иска да прекарат време заедно като семейство в дома им в Санта Барбара, което не беше възможно заради непрекъснатите му филмови ангажименти. Затова и не беше съгласна да се хвърля в друг голям проект. И когато го направи със стартирането на “Хоризонт”, не беше доволна”, казва пред списанието близък до семейството човек, пожелал анонимност. Според него вълненията около успеха на “Йелоустоун” и стартирането на новия филмов проект вероятно са

отвлекли вниманието на Кевин Костнър от семейството му

повече, отколкото е осъзнавал. И тъй като не е изглеждало, че това може да се промени в положителна посока за съпругата му, се е стигнало до напрежение помежду им. Говорител на актьора пък лаконично коментира, че той с голяма тъга е констатирал, че “обстоятелства извън неговия контрол го принуждават да действа в посока разтрогване на брака”.

Това ще е втори развод за 68-годишния Костнър. Твърди се, че предишният също толкова много го е изненадал, въпреки че и при него бе намесена прекалената му отдаденост на киното. Актьорът среща първата си съпруга Синди Силва в университета и се женят през 1978 г. Раждат им се три деца и дълго време се смятат за една от стабилните двойки в пълния с изкушения свят на Холивуд. След 16 г. брак обаче се разделят, като се появяват информации, че Синди му е поставила следния ултиматум – аз или кариерата, което доста го шокирало, тъй като винаги е смятал, че двете обичани от него неща могат да вървят ръка за ръка.

Затова и дълго време не се решава да търси нова любов. Държах се като класически неженен мъж – една седмица обичам една жена, следващата – друга, признава той в интервю по това време. В списъка му с

романтични завоевания влизат красавици като Наоми Кембъл и Кортни Кокс

Най-дълго – 7 месеца, се задържа с актрисата Бриджит Руни, но когато разбира, че е бременна, се разделят. Разочарован е, че го е излъгала, че взема противозачатъчни лекарства, и първоначално отказва да признае сина им Лиъм. По-късно обаче започва да го издържа, както и останалите си три деца.

Минават още няколко години, преди да срещне дизайнерката на чанти и модел Кристин Баумгартнер, която успява да му върне вярата в любовта. Двамата се женят през 2004 година в ранчото на актьора в Колорадо. Раждат им се двама сина и една дъщеря, които са на 15, 14 и 12 г. в момента и попечителството върху тях се очаква да бъде основен въпрос по време на бракоразводното дело през юли. Някои американски издания твърдят, че двамата родители са се разбрали да споделят грижата за трите си деца и след развода. Също така, че имат пребрачно споразумение, според което никой не дължи издръжка на другия в случай на развод.

При разпадането на първия си брак той плаща на бившата си съпруга 80 млн. долара, но по-късно ще признае, че не това е най-високата цена на раздялата. “Беше трудно за Синди и нашите деца. Всички бяхме толкова наранени. Крахът на брака ми беше най-трудното нещо за мен”, обяснява звездата от “Танцуващият с вълци”. Сега той е изправен пред същото предизвикателство и се твърди, че отново е имало ултиматум – филмите или семейството. И той пак е избрал киното, защото още като млад осъзнал, че за да бъде щастлив в живота, трябва да намери нещо, което да прави със страст, и актьорството е точно това.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене