Миле Китич: На 71 пея по-добре от всякога!

МИЛЕ КИТИЧ

Българите много ме обичат, много се радвам всеки път, когато дойда на концерт, казва звездата на сръбската музика Миле Китич, който ще прави концерт в арена "София" през септември, преди това през август ще има концерт във Варна.

Тази година той отбелязва 4 десетилетия на сцената. Кариерата му започва с "Южен вятър". Само Шабан има повече песни от мен, каза той пред Би Ти Ви тази неделя.

Първият път дойдох, когато Стоичков се отказваше от футбола играха двата национални отбора, имаше 30 хил. души, спомня си звездата.

Карам 72-ата година, но се чувствам добре. Вярвайте ми, сега пея най-добре, мога да пея по 3 часа без проблеми и всички се чудят как издържам. Мисля, че съм най-актуалният от моето поколение на сръбската естрада и съм във форма, каза той без скромност.

Цял живот съм бил спортист, като малък бях добър футболист. Исках да бъда учител по физическо, отговори той какво щеше да прави, ако не беше певец. През 1972 г. дори записал висше за спортен педагог. Но тогава отидох с едни хора да записвам музика и не се върнах в университета. Ако не пеех, сигурно щях да преподавам в училище или да съм учител по ски, разказа Китич.

Българите най-много харесват сръбската музика от балканската, защото езиците ни са близки, смята звездата. Най-добрият фолклор имате, добави той.

Може да пея по-добре от Павароти, но ако никой не ме слуша, това няма значение - значи трябва да следваме модата и тренда, обяснява той дълголетието си на артист. 

Съпругата ми и дъщеря ми много се занимават със социалните режи, аз обаче не го харесвам. Едно момче ми прави инстаграм профила, разказа сърбинът.

Над 30 години е заедно със съпругата си. Много добре се разбираме, единствените проблеми са били свързани с дъщеря ми - много пътувам и затова й позволявах всичко, но Марта беше строгата. И затова в пубертета всичко мина добре, сега е едно много добро момиче и се сключва аз да търся съвети от нея, сподели Миле Китич.

Предишният ми концерт в София беше сред най-добрите ми, беше препълнено, и сега ще е страхотен, убеден е той. "Да не дава Господ да ми е последен", пожелава си изпълнителят. Обеща да доведе много гости и спектакълът да е грандиозен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене