Ема Уотсън вярва, че Сатурн диктува живота й

Ема Уотсън

Талантливата вещица от филма за Хари Потър днес се учи да кара сърф и да прави джин от рециклирано грозде за вино

След като се оттегли от светлината на прожекторите през последните няколко години, английската актриса Ема Уотсън наруши мълчанието си наскоро. Навръх 33-ия си рожден ден тя публикува в инстаграм съобщение, с което разкри частично как преминават дните ѝ днес, повече от десетилетие след последния филм от поредицата за Хари Потър, в който тя изигра ролята на талантливата вещица Хърмаяни Грейнджър.

Ема влиза в хитовата продукция, когато е само на девет години, и излиза от нея като пълнолетна. По-късно ще признае, че дори не е подозирала за мащаба на филмовия проект и не е допускала нито за момент, че участието ѝ в него ще я преследва години наред, дори когато решава да смени попрището и да се изявява като модел.

Щом става на 18 години, медиите по света се опитват да ѝ лепнат етикета “секси”. Модните марки, с които работи, също се включват в тези усулия, което никак не ѝ се харесва. “Намирам цялата концепция за секси за смущаваща и объркваща. Ако се съглася на фотосесия, отчаяно ще се опитват да ме променят. Да изсветлят косите ми, да изтънят веждите ми... Знам, че всички искат моя снимка с минипола, но това не съм аз. Чувствам се неудобно и това няма нищо общо със защитата на образа на Хърмаяни, а със самата мен.

Какво секси има в това да си изваждаш циците

и да носиш къса пола, за да се вижда всичко, което имаш. Моята представа за секси е, че колкото по-малко разкривате, толкова повече хората ще искат да видят”, обясни преди време актрисата.

Това признание до известна степен обяснява защо тя постепенно се оттегли от големия свят на шоубизнеса. След участието ѝ в “Хари Потър” се снима в още няколко филма, включително в “Красавицата и Звяра” на Дисни през 2017 г., но с нито един не успя да повтори успеха си от поредицата за младия магьосник. Затова образът на Хърмаяни продължава да я преследва. На миналогодишната церемония за британските филмови награди БАФТА тя бе представена от водещата Ребъл Уилсън така: “Нарича себе си феминистка, но всички знаем, че е вещица”, на което Уотсън отговори, че е на сцената, за да представлява “всички вещици”. Коментарът ѝ бе намек към по-ранен задочен спор с авторката на “Хари Потър” Джоан Роулинг относно правата на транссексуалните хора. Актрисата открито се обяви в тяхна защита, пишейки в социалните медии, че ги обича и уважава такива, каквито са, с което си спечели много гневни коментари. Някои потребители на мрежата буквално я нарекоха “неблагодарна нахалница”.

Хейтът срещу нея бе толкова голям, че Уотсън спря да публикува съобщения в инстаграм през миналия декември, въпреки че преди често използваше платформата, за да популяризира проекти, в които участва като посланик на добра воля на ООН по въпросите на жените. Сегашното ѝ завръщане в социалната мрежа, където има над 70 млн. последователи, също доста се коментира, особено признанието, че е научила през последната година повече за любовта и това да бъдеш жена благодарение на планетата Сатурн.

“Това е на 33 години. Преди да стана на 29, дори не бях чувала за “завръщането на Сатурн” като понятие. Нека просто да кажем, че сега съм добре запозната”, написа актрисата. Тя има предвид астрологичен транзит, при който

планетата се връща на същото място в небето,

което е заемала в момента на раждането на човек. Това се случва веднъж на всеки 27-30 години и се смята, че носи големи житейски промени и събития. Причината е, че в астрологията Сатурн представлява фигурата, която задава правила, задължения, амбиция и дисциплина в живота.

Певицата Адел например също вярва, че така нареченото “завръщане на Сатурн” ѝ е помогнало да осъзнае важните неща в живота, да приключи с първия си брак и да потърси нова любов. Колежката ѝ Гуен Стефани дори нарича въздействието на планетата велик учител.

Наближавайки христова възраст, Ема Уотсън се чувства тъжна и разстроена от много неща. “Отне ми три години, но най-накрая открих ежедневна практика и наистина мога да я спазвам повече от няколко дни подред. Изгорих някои навици и вещи. Сега ям зелени неща и се обсебих от правенето на уебсайтове”, пише актрисата до милионите си последователи в мрежата. Разкрива още, че се е наложило да се сбогува с баба си и дядо си, но благодарение на брат си е започнала да учи нови неща - като например да кара сърф, да язди кон, да играе голф и дори да прави джин от рециклирано грозде за вино. Той също така ѝ помогнал да открие, че и най-предизвикателните неща могат да са смешни. Актрисата описва случващото се с нея като връщане по собствените ѝ стъпки и благодари “на вещиците в своя завет”, че са ѝ помогнали да стигне до това, което е в момента.

Ема участва в документалния филм, който НВО пусна миналата година по повод 20-годишнината от старта на поредицата за Хари Потър. Преди дни стана ясно, че ще се снима и нов телевизионен сериал по книгите на Джоан Роулинг за малкия магьосник, но той ще бъде с напълно нов актьорски състав.

Самата Уотсън пък се пробва на режисьорското поприще. Признава, че мечтаела за това още от 7-годишна възраст, но след като започнала да се снима в Хари Потър, решила, че никога няма да се случи. Затова, когато от прочутата италианската марка “Прада” дошли при нея с предложение не само да стане лице на нов техен парфюм, но и да е режисьор на рекламата му, го приела като знак. Още повече че в този момент тя чувствала и със сърцето, и с ума си, че

иска да режисира нещо

А и рекламната концепция за жена, която е парадоксална и винаги тича срещу течението, ѝ се сторила много интересна.

След серия от неуспешни връзки актрисата разкри, че е променила отношението си към любовта и вече се чувства щастлива сама. Даже лансира и нов термин по въпроса – самопартньорство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене