Българин победи в Dancing Stars - Австрия, след драматичен обрат

Димитър Стефанин и партньорката му Миси Мей запазиха хладнокръвие, показвайки, че няма да се поддадат на манипулации.

СНИМКА: HANS LEITNER/GUNTER PICHLKOSTNER/ORF

28-годишният Димитър Стефанин грабна приза с певицата Миси Мей от 5-ия път, преди това три пъти е трети

28-годишният българин Димитър Стефанин спечели австрийския Dancing Stars след драматични обрати.

Негова партньорка бе певицата Миси Мей, която е звезда в едни от най-успешните мюзикъли във Виена - последният е “Титаник”, където ѝ е поверена главната роля. Танцовото шоу се радва на феноменален успех в Австрия и е гледано от над 1 млн. зрители, или от всеки 8-и австриец.

Стефанин, макар изтощен и настинал след тримесечния маратон, в който са му се събирали едва по 4-5 часа сън, разказа пред “24 часа”, че всичко започнало с фалстарт и непредвидени обрати и изобщо не предвещавало победата. От пет сезона, в които участвал, Димитър 3 пъти е бил трети.

Сега първата му партньорка била известната балерина Карина Саркисова, която до този момент е била жури на шоуто. За беда още първата седмица тя получава тежка контузия. “Имаше сериозен проблем и каза, че няма да се справи без специализирано лечение”, обясни той. Тогава на нейното място е поканена Миси Мей. “Обадиха ѝ се в неделя, за да ѝ кажат, че трябва да започне в понеделник - разказа Стефанин. – Тя бързо взе решение и отказа всичките си ангажименти през следващите 3 месеца.”

Мей е професионална певица и актриса, но с танците няма достатъчно опит. Въпреки това срещу двойката започва яростна атака от конкуренцията, че била и професионален танцьор и няма право да се състезава с останалите, които са любители.

Миси никога не е танцувала професионално, обясни Димитър. И разказа, че дори на последния си кастинг за мюзикъла “Танцът на вампирите” била изгонена от хореографа с крясъци, че никога няма да може да танцува.

“Затова ние решихме да направим точно този танц в шоуто с посланието, че човек никога не трябва да се вслушва в негативната критика. Ако е позитивна, тя дава мотивация, но другата те срива. И обяснихме пред медиите, че не трябва да се поддаваме на такива манипулации”, казва българинът. След драматичния сблъсък, много изтощителни тренировки и отдаденост на сцената идва заслужената победа.

Благодарение на успешното си менторство и на факта, че Стефанин е хореограф и сам избира декорите и реквизитите, днес той подготвя голям класически бал в Дубай, а след това започва турне в Германия, което се следи от 80 млн. души.

Как поддържа връзка с приятелката си от разстояние, как е тренирал професионална боксьорка, продуцентка и спортна журналистка - четете в “24 часа” през следващите дни.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене