Меган Маркъл получи наградата "Жена с визия"

Меган Маркъл Кадър: YouTube

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл получи наградата „Жена с визия“ на организацията за подкрепа на правата на жените „Фондация Мис“, съобщиха ДПА и АП.

„Никога не е твърде късно“, каза Меган по време на ежегодната гала на фондацията в Ню Йорк. „Можете да бъдете визионера на собствения си живот. Има още толкова много работа за вършене.“

С благодарствената си реч Маркъл закри тържественото събитие, което чества 50-ата годишнина на най-старата фондация за жените в САЩ. С галата се постави началото и на най-голямата кампания за набиране на средства в историята на фондацията. Целта на кампанията е през следващите 12 месеца събирането на 100 милиона щатски долара, които ще бъдат използвани за финансиране на инициативите на организацията за подпомагане на движенията, посветени на правата на жените.

„Аз съм жена, която продължава да бъде вдъхновена и насочвана от тази организация. Тя ми даде възможността да осъзная, че част от моята по-значителна стойност и цел в живота е да се застъпвам за онези, които се чувстват игнорирани, да се противопоставям на несправедливостта и да не се страхувам от това да кажа кое е вярното, справедливото и правилното“, заяви Маркъл.

Наградата „Жена с визия“ поучи също ЛаТоша Браун - съоснователката на организацията „Чернокожите гласоподаватели са от значение“ (Black Voters Matter), която сътрудничи с общности в 25 американски щата и с федерален окръг Колумбия, за да подкрепи правото на глас на чернокожи американски граждани, предаде БТА.

Меган Маркъл и принц Хари участват във филантропска дейност също и чрез своята фондация „Арчуел“, която осигури предоставянето на близо 13 милиона ваксини за КОВИД-19 и финансира презаселването на около 175 000 бежанци от Украйна и Афганистан в САЩ.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Футболист №1 на България пя гръцки хит пред съотборниците си в Солун (Видео)
Виктория Бекъм се срещала с Дейвид на паркинги, за да пазят връзката си в тайна
Вижте втория син на Риана (Снимка)
Крива ракета доведе до г-н олигофрен в плуването
Италианската рок група "Монескин" с концерт в Ню Йорк

Напишете дума/думи за търсене