Джони Деп в Кан: Нямам нужда от Холивуд

Джони Деп

Нямам нужда от Холивуд, каза актьорът Джони Деп на кинофестивала в Кан, предаде АП.

Деп се появи в Кан в деня след премиерата на първия филм с негово участие в последните три години. Публичните изяви на Деп са редки. Актьорът отговори на журналистически въпроси след прожекцията на филма "Жана дьо Бари", в който играе крал Луи XV.

Актьорът спечели съдебната битка срещу бившата си съпруга Амбър Хърд. Част от аргументите му в процеса през 2022 г. беше фактът, че е загубил работата си заради обвиненията на Хърд.

Амбър Хърд трябва да изплати 10 млн. щатски долара на Джони Деп според решението на съда. Сумата е за нанесени щети и компенсация за това, че Хърд е излъгала, обвинявайки бившия си съпруг в домашно насилие.

"Чувствам ли се бойкотиран от Холивуд? Човек трябва да няма пулс, за да се чувства, сякаш нищо не е станало. Когато искат да се оттеглите от филм, в който участвате, заради нещо, което е следствие от подмятания, да, човек се чувства бойкотиран."

Деп трябваше да се оттегли от поредицата "Фантастични животни", която е част от епоса "Хари Потър". Сега той твърди, че не е заинтересован да се върне към проектите на филмовото студио.

"Не се чувствам бойкотиран от Холивуд, защото не мисля за Холивуд. Лично аз вече нямам нужда от Холивуд. Живеем в странно време, всеки би желал да може да бъде себе си, но не може", каза още актьорът.

Пресконференцията след филма "Жана дьо Бари" беше подобна на цирково представление повече от всяка друга в Кан през последните години. Брифингът започна необичайно късно. Появиха се режисьорката Майвен и актьори от продукцията, но не и самият Деп. Той пристигна 20 минути след началото на пресконференцията и бързо стана център на вниманието.

Деп нарече изписаното за него през последните години "фантастична, ужасяваща измислица". "Уж се задава въпрос: Как си? Но контекстът е "Боже, мразя те." Беше повдигнат въпросът дали е редно Кан да се превръща в платформа на Джони Деп. "А какво ще стане, ако един ден не ме пуснат в "Макдоналдс" до края на живота ми, защото някъде има 39 гневни души?"

"Жана дьо Бари" тръгна по кината във Франция от вторник. Засега филмът не се разпространява в САЩ, предаде БТА.

"Това е 17-ото ми завръщане", каза Деп. "Но се чудя за думата "завръщане". Никъде не съм ходил. В интерес на истината, аз живея на 45 минути оттук."

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене