Министър Найден Тодоров първо казал "Локо", после "мама" (снимки)

Министър Найден Тодоров с фланелката на любимия му "Локомотив" (Пловдив), подарена му от фенклуба на "черно-белите". СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Министърът на културата и световноизвестен диригент получи фланелка на “смърфовете”, след като призна в интервю за “24 часа”, че е фен на пловдивския футболен клуб

“Първата дума, която съм казал като бебе, е била “Локо”. Преди да кажа “мама”, съм казал “Локо”. Баща ми повтарял, повтарял, повтарял. Докато накрая съм казал “Локо”, не е имало шанс да кажа друга първа дума.” Това разказа пред “24 часа” с широка усмивка световноизвестният диригент и настоящ министър на културата Найден Тодоров, пояснявайки как е станал фен на футболния “Локомотив” (Пловдив) по рождение.

Маестро Найден Тодоров получи специален подарък от фенове на “смърфовете” - фланелка на “черно-белите” с неговото име, книга с историята на “Локо” (Пд), специално флагче на клуба и черно-бяло шалче. Причина стана специалното интервю на министър Найден Тодоров пред “24 часа”, в което маестрото признава, че е привърженик на пловдивския клуб, запален от баща си по “черно-бялата” идея.

Найден Тодоров с книгата за историята на "Локо" (Пд)
Найден Тодоров с книгата за историята на "Локо" (Пд)
С флагчето на "Локомотив" (Пд)
С флагчето на "Локомотив" (Пд)
Искрената радост на маестро Найден Тодоров при вида на голямата изненада - фланелката на "Локо" (Пд) с неговото име на гърба.
Искрената радост на маестро Найден Тодоров при вида на голямата изненада - фланелката на "Локо" (Пд) с неговото име на гърба.

Диригентът на българската култура получи символите на “Локо” в министерството от Тихомир Георгиев от фенклуба на “черно-белите” и от популярния локомотивец Едуард Папазян, дългогодишен шеф на спортния отдел на “24 часа”.

Тихомир Георгиев и министър Найден Тодоров
Тихомир Георгиев и министър Найден Тодоров
Министър Найден Тодоров ри получаването на  подаръка  от Тихомир Георгиев от фенклуба  на “черно-белите” заедно с журналистите от “24 часа” Едуард Папазян и Найден Тодоров
Министър Найден Тодоров ри получаването на подаръка от Тихомир Георгиев от фенклуба на “черно-белите” заедно с журналистите от “24 часа” Едуард Папазян и Найден Тодоров

№15 на фланелката с името на Найден Тодоров е избран специално - на 15 май 2004 г. “Локо” печели първата и единствена шампионска титла на България, а на 15 май 2019 г. печели първата си купа на България с победа срещу “Ботев” (Пд).

“Щастливи сме, че движенията на диригентската ви палка са в синхрон с песните на “Локо” (Пд)”, заяlr Светозар Георгиев, връчвайки “черно-белите” артикули на маестро Найден Тодоров.

Найден Тодоров от "24 часа" и маестро Найден Тодоров
Найден Тодоров от "24 часа" и маестро Найден Тодоров

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 шокиращи сексуални тайни, които само една домашна помощница знае
Дебел унгарец стана хит на европейското
Какво кара различните зодии да изневеряват?
Вижте как Дженифър Анистън поздрави Кортни Кокс за 60-ия ѝ рожден ден (Видео)
Дженифър Лопес и Бен Афлек вече не живеят заедно

Напишете дума/думи за търсене