Майката на Ергена не хареса модела Валерия, тя: Занапред може да се разберем

Ергенът Евгени Генчев направи предложение за брак на Валерия и тя каза “да”. Снимка bTV

Осем месеца след снимките на “Ергенът” - най-обсъжданото риалити в ефира, пианистът Евгени Генчев и избраницата му Валерия все още са заедно.

Вторият сезон на шоуто, който приключи в четвъртък, завърши с хепиенд - главният герой срещна любовта и тя се оказа споделена.

Допреди ден двамата не можеха да се движат свободно заедно, за да не издадат финала на предаването, докато то все още се излъчва. Сега времето е пред тях. Валерия ще придружи Евгени на първия му самостоятелен концерт в Античния театър в Пловдив през юни и ще седи на първия ред с родителите му.

А след това? Засега са ясни само ангажиментите им - той ще продължи да концертира у нас и по света, а тя може би пак ще е модел в Япония, където работи доста често през последните 9 години.

Внимателен, галантен, изслушва и всичко помни.

Така Валерия описва пианиста Евгени Генчев, който ѝ направи предложение за брак по време на финала на тв риалитито “Ергенът”.

Валерия, без всякакъв страх стоя пред теб, за да призная, че те обичам! Обичам те! Моля те да бъдеш моя и да станеш моя жена! С тези думи най-желаният ерген се обясни в любов на моделката, която му отговори със заветното “да” още преди той да сложи пръстена на ръката ѝ.

“Той прави така, че да се чувстваш комфортно във всякаква ситуация, защото тази, в която бяхме поставени, беше нетипична, на моменти странна”, признава Валерия.

Идеята тя да участва в предаването е всъщност на нейна приятелка. Но едва след като вижда кой всъщност ще е Ергенът, Валерия се решава да се запише за кастинга в последния момент. Влиза в шоуто, без да е гледала толкова детайлно първия сезон, както повечето участнички, а само първия и последния епизод.

“Още като се видяхме, още деня, в който се запознахме, просто имаше нещо в погледа на този човек, което ме грабна”. Така тя си спомня първата среща с Евгени.

“Предимството ми пред другите момичета беше, че за разлика от тях аз бях прекарала цял ден с него. Оттам насетне той продължи да ми показва интерес и вече като започнахме и с писмата, то се видя накъде отиват нещата”, разказва Валерия.

По време на предаването двамата имаха няколко спора, но Валерия не ги възприемала като падение в отношенията им. Всъщност тя смята, че това е било преднина пред другите момичета, защото двамата с Евгени са разбрали и какво е да се карат.

По време на шоуто родителите на Евгени също се появиха, за да се запознаят с другата останала кандидатка за сърцето му. Срещата им с Валерия обаче не протече толкова добре заради предубеждението им към моделката по отношение на нейната професия и кауза. Според майка му приоритет за Валерия били кучетата и тя нямало да може да съчетае приюта, семейството, децата и да обръща достатъчно внимание на сина ѝ.

“Да, важно е първото впечатление. Но предвид факта, че това се случва за няколко минути пред камерите, може би не бяхме достатъчно отпуснати всички. Сигурна съм, че занапред бихме могли да се разберем по-добре”, смята Валерия. 

От 9 години Валерия има приют заедно с нейна приятелка за пострадали кучета и котки. Снимка личен архив
От 9 години Валерия има приют заедно с нейна приятелка за пострадали кучета и котки. Снимка личен архив

Нейните родители били доста шокирани, когато разбрали, че дъщеря им ще участва в предаването, но я подкрепили. Дори нямали търпение да се запознаят с Евгени в по-нормални условия, което съвсем скоро им предстои.

След края на снимките на шоуто на двамата им било доста сложно да се виждат. Затова и реално не знаят как биха били техните съвместни отношения. “Поддържаме контакт, говорим си, нищо не се е променило, дори е много по-добре оттогава.” В началото им било доста странно без камери около тях и че могат свободно да си говорят, без някой да ги слуша.

Валерия с кучетата в приюта
Валерия с кучетата в приюта

“Тепърва предстои да видим как биха били нашите взаимоотношения, когато свободно можем да правим това, което нормалните хора правят - да излизат, да вечерят, да ходят на кино и разходки”, смята моделката.

Двамата изобщо не се ревнуват, или поне така смятат, в началото на връзката си. Макар и много рядко, все пак са успявали скришно да се виждат след края на снимките на риалитито.

Въпреки че вече са свободни, двамата не са планирали някакво общо пътуване, защото им предстои ангажирано лято - на нея пътувания, а на него концерти. Впрочем Валерия ще бъде и на соловия концерт на Евгени в Пловдив на 3 юни.

Избраницата на ергена, която е родом от Плевен, имала три мечти като малка - да стане модел, да бъде актриса и да има приют за животни. Две от тях е изпълнила напълно, но дори и третата - да се занимава с актьорство, почти е осъществила. Когато била в 11-и - 12-и клас, играла в Плевенския театър като част от детска театрална студия. След това кандидатствала в НАТФИЗ, но не я приели.

На 14-15 години Валерия печели “Мис Плевен”, след което я забелязват от модна агенция, с която вече 9 години работи. Чак когато станала на 18 г., родителите ѝ позволили да пътува извън България.

Така заминава за Япония, където снима за корици на различни списания, сред които “Домани”, “Оджи” и много други, снимала е и каталози за сватбени рокли, бельо, пижами. Дори и за най-известния японски бранд за пижами - Gelato Pique.

“В Япония започнаха много да ме харесват заради нетипичната ми красота и външен вид, защото малко се доближавам до техните лица. А това, че съм напълно естествена, наистина много им допада, защото там не търсят хора с корекции”.

Вече 9 години пътува за Япония за по няколко месеца, а после се връща в България заради приюта за кучета и котки, който има край Плевен. “Япония ми стана като втори дом”, признава Валерия.

Любовта ѝ към животните се появила още като била дете. Тогава тя прекарвала ваканциите при бабите и дядовците си на село и била заобиколена от всякакви животни.

Приютът за животни, който има сега, не е такъв, какъвто си го представяла. Просто нямала достатъчно пари, за да го направи по-голям. Но пък вече 9 години заедно с приятелката, с която го създават, помагат на пострадали кучета и котки.

Точно в момента двете са в много труден период, защото дължат над 15 000 лв. на няколко ветеринарни клиники. А това ограничава работата им. “Без лекари не може да ги лекуваме, а животните, които попадат при нас, не са просто гладни. Ние поемаме много тежки случаи на пребити, простреляни, пострадали животни”, обяснява тя. В приюта първо ги лекуват, след това ги гледат, докато се възстановят, и накрая им търсят дом. За изминалите две години са намерили стопани на повече от 75 кучета и доста котки. Сега тя води дмс и пейтриън кампания.

Валерия винаги е искала да може да въздейства на младото поколение, защото в него е надеждата за по-добро бъдеще. След риалити шоуто разбира, че вероятно е успяла, тъй като много хора ѝ пишат с поздравления за каузата, с която се е захванала. Други пък осиновили животни, а има и такива, които прибират улични кучета и им търсят дом.

Сега Валерия е последна година в Нов български университет, където учи реклама. Отделно води преговори да заминава или в Япония, или в Китай покрай моделството. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?

Напишете дума/думи за търсене