Чарлз III връчи награда за моден дизайн в Лондон, Бекъм го дари с буркан мед

Чарлз III
Снимка: Инстаграм/theroyalfamily

Британският крал Чарлз III връчи Наградата за британски моден дизайн на кралица Елизабет Втора на церемония в галерия „180 Стюдиос“ в Лондон, съобщиха ДПА и БТА.

Британската футболна звезда Дейвид Бекъм заяви, че е бил „много развълнуван“ да се срещне с монарха на церемонията по връчването на престижните награди за мода. Бекъм оглавява групата на посланиците на фондация Британски моден съвет, която връчва отличията. Бившият капитан на английския национален отбор по футбол подари на крал Чарлз Трети буркан с мед, произведен в собствената му пчеларска ферма.

„Ще бъде удоволствие за мен да се срещна с нашия крал днес. Винаги съм бил голям роялист и бях възпитан да обичам кралското семейство“, каза Бекъм. Той добави, че е почитател на модата от години и за него е огромна чест да насърчава и вдъхновява младите дизайнери, които имат възможността да се възползват от стипендиите на Британския моден съвет.

След церемонията Бекъм прегърна тазгодишния носител на приза за мода – дизайнера Фодай Думбуя от Сиера Леоне. Бекъм разказа, че е посетил Сиера Леоне за първи път през 2008 г. в сътрудничество с „УНИЦЕФ“, тъй като страната „наистина заслужава внимание“.

„Помня, когато той дойде в Сиера Леоне, когато бях дете. Това привлече внимание към Сиера Леоне, така че с него имаме нещо общо, така да се каже“, каза Думбуя, който отива да живее в Лондон на 12-годишна възраст. „Такива неща не се случват на хората с произход като моя. Тази награда е за всички млади хора от Великобритания и Сиера Леоне, които продължават да мечтаят – моля ви, не спирайте да мечтаете“, цитират агенциите.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене