Божидар Искренов-Гибона: Не съм се женил трети път, работя в САЩ по 14 часа на ден

Гибона с новата си приятелка
Снимка: интернет

Не съм се женил трети път. Не отричам, че имам приятелка, но нямаме брак. Живея си в САЩ, в България се връщам по няколко пъти в годината, заради майка ми, грижа се за нея. Иначе всичките ми близки са в Америка - двете ми деца, внуците, работата”..

Въпреки, че не живеят заедно, със сина си и Алина са в прекрасни отношения 
Снимка: фейсбук
Въпреки, че не живеят заедно, със сина си и Алина са в прекрасни отношения Снимка: фейсбук

Това сподели легендарният футболист от близкото минало Божидар Искренов-Гибона.
60-годишната звезда на “Левски” не смята, че има срамен труд, и в момента продължава да кара кола и да пазарува за различни хора.

Щастливо семейство
Сника: фейсбук
Щастливо семейство Сника: фейсбук

“Изкарвам добри пари, все пак сметките трябва да се плащат, работя понякога и по 14 часа. Но не се връщам за постоянно в България, защото просто няма какво да правя тук, не се виждам в ролята на пенсионер, който нищо да не прави по цял ден.

Искренов с Алина и близките на сватбата на дъщеря си
Снимка: личен архив
Искренов с Алина и близките на сватбата на дъщеря си Снимка: личен архив

Аз обичам да се движа, чувствам се перфектно за възрастта си, а и тук животът на пенсионерите никак не е за завиждане”, обяснява още Гибона, докато шофира в Далас, Тексас, където живее дъщеря му Настася.

Компанията след купон
Снимка: личен архив
Компанията след купон Снимка: личен архив

Най-голямо щастие за ексфутболиста е забавлението с двамата му внуци - Роугън и по-големия Хенри. Той ги посещава почти всеки ден и се радва на порастването им.

Гибона и новата му приятелка
Снимка: личен архив
Гибона и новата му приятелка Снимка: личен архив

“Не обичам да говоря за личния си живот. Не съм се женил трети път и не смятам и да го правя на този етап”, каза 60-годишният Гиби.

Двамата обичат пътешествията
Снимка: личен архив
Двамата обичат пътешествията Снимка: личен архив

В началото на годината, в социалните мрежи изтекоха снимки, на които футболистът е на екзотична ваканция в Тайланд с красива русокоса жена на име Сиа. За нея той не отрече, но и не призна, че са сключили брак. Познанството им датира от момента, в който Гиби идва у нас да види майка си. Доколкото се вижда от снимките на Сиа, тя работи като мениджър в известна хранителна верига у нас. Дали ще го последва отвъд океана обаче, засега остава загадка.

Синът му и внукът му
Снимка: личен архив
Синът му и внукът му Снимка: личен архив

“Всичко в живота съм направил с много любов. Водил съм се винаги от това да помагам на хората. Така ме е учил баща ми Георги, а и в това вярваха другите ми двама “бащи” - Вили Вуцов и Иван Славков”, казва още Гиби.

Дъщеря му, синът му и внукът
Снимка: личен архив
Дъщеря му, синът му и внукът Снимка: личен архив

Личният живот на Божидар Искренов е точно толкова бурен, колкото и футболната му кариера. За разлика от повечето си съотборници, които се женят за гимнастички, Гиби тръгва по друг път. Той се жени за стюардесата Алина, която през 80-те грее от всички рекламни пана на БГА “Балкан”. Живеят дълги години заедно, а през 1995 г. заминават за САЩ.

С единият от внуците 
Снимка: личен архив
С единият от внуците Снимка: личен архив

Там Гибона играе в полуаматьорски отбор, ръководи и детска футболна школа. Бракът им обаче рухва, когато Гиби на летището среща една своя ученическа любов - Камелия Воче.

Коледата възможна с цялото семейство
Снимка: личен архив
Коледата възможна с цялото семейство Снимка: личен архив

“С Камелия бяхме заедно в училище, след това цели двадесет и две години всеки следваше своя си път. И двамата имахме семейства. Видяхме се съвсем случайно един ден. Преди това се чувахме по телефона, но само като приятели. И в един момент ученическата любов се върна в пълния си блясък.

От мига, в който се срещнахме, избрахме отново да бъдем заедно. Мисля, че това е прекрасно. Ако някой ми беше казал преди време, че ще се случи така, никога нямаше да му повярвам”, разказва Гиби.
Бракът му с Камелия обаче не издържа много - едва пет години.

Божидар Искренов и Алина, красива както в първия си сватбен ден
Снимка: личен архив
Божидар Искренов и Алина, красива както в първия си сватбен ден Снимка: личен архив

През 2008 г. се разделят, като и двамата отказват да коментират причината. Това дава повод за много слухове - изневери, алкохол, политика. Факт е, че раздялата става по средата на едни местни избори, в които Божидар Искренов се кандидатира за кмет на район “Подуяне”. Печели едва 800 гласа.

“Аз съм един максималист и обикновено нещата ги живея на сто процента - когато консумирам една връзка, правя го на сто процента, прекъсна ли я, прекъсвам я”, казва за раздялата им Камелия Воче.

“Не е нито неговият брак, нито моите два, които имахме, причина да се съберем пак. Просто аз избрах Божидар да влезе в моя живот отново. И в момента, в който трябваше да бъде прекъсната нашата връзка, я прекъснах”, допълва тя, като уточнява, че не алкохолът ги е разделил.

“Въобще не ми се коментират тези теми сега. Божидар е едно мое минало и дотам”, казва с днешна дата Камелия.

“Първо дете и втора жена се обичат най-много”, пък мъдро отсече преди време футболистът по адрес на Камелия. Но с това май само прикрива недостатъците в характера, които прогонват от живота му красивите жени.

Близки до Гиби твърдят, че той е патологично ревнив и всъщност това е причината за раздялата както с Алина, така и с Камелия Воче. А може би и с третата му любов - Елена Милчева, българка с украински корени, служителка в Столичната община. С нея обаче не стига до брак.

Българската футболна Радост на народа - Божидар Искренов, си казва за втори път “да” с бившата състезателка по художествена гимнастика и настояща треньорка Кремена Ангелова.

Гибона се жени за нея в курорта Старозагорски минерални бани през 2015 г. И за нея, както и за него това е втори брак. Именно заради Креми, приятелка на Илияна Раева и Мария Петрова, футболистът се мести да живее в Стара Загора, където тя ръководи клуб по художествена гимнастика.

“С Божидар се запознахме покрай сина ми Денис Караиванов, дете от първия ми брак, който тренира футбол и бе вратар в старозагорския отбор “Верея”. Бе преди около 3 години, имах някакви планове да го местя в София, но първо реших да се допитам до специалисти във футбола. Оказа се, че с Искренов имаме общи познати, които ми уредиха среща с него. Тогава той бе на лечение в Павел баня и се уговорихме за разговор в едно тамошно кафене. Срещнахме се уж за едно кафе, а то излезе 5-6 часа, оказа се, че имаме много общи теми за разговор. След това се разделихме, но почнахме да се чуваме по телефона”, спомня си първите им срещи Кремена.

Освен общи теми двамата открили и много сходни черти в характерите си. “Като състезатели и двамата сме били бързи и динамични - аз нямах бавни съчетания в гимнастиката, той играеше крило. В него ми хареса кавалерството, нещо, което убягва на младото поколение, това, че ме зачита като жена”, разкрива Кремена.

Бракът им обаче издържа само три години и двамата се разделят приятелски. С днешна дата Кремена има нов мъж до себе си, Гибона също друга жена.

Прякорът му идва от училище

Божидар Искренов е известен във футболните среди с два прякора - Радостта на народа и Гибона. Първият е лепнат от феновете на “Левски”. Другият е още от училище. “Измислиха ми го децата, с които съм израснал”, обясни Искренов.

“В началото не знаех какво е. Впоследствие разбрах, че е маймуна. Никога не съм се обиждал. Повечето хора ме знаят като Гибона и трудно се сещат, ако им кажеш Божидар Искренов”, казва футболистът.

Дъщеря му се омъжи за американец, синът му играе хокей там

На символичната дата 18.08.2018 г. на приказна церемония в Меделин и в смайваща бяла рокля с дълъг шлейф се омъжи дъщерята на Божидар Искренов и Алина - Настася (кръстена на актрисата Настася Кински). Неин съпруг е дългогодишният й приятел Джонатан Баер. Някога Настася била обещаваща фигуристка, участвала на състезания с Албена Денкова, но се отказала от спорта и записала да учи бизнес.

Синът на Гиби пък и днес тренира хокей на лед и е един от най-добрите в отбора си в Щатите. “Синът ми никога не ме е гледал как играя футбол. Не се беше родил. Знаеше, че баща му е някакъв футболист. Години по-късно, след като порасна, е гледал касетки. Тогава на тях се правеха записи, далече от сегашните DVD-та. Той така и се запали по футбола, заради мен, естествено. Аз си вършех работата, той играеше при мен. Но после започна да му харесва хокеят и мисля, че не е сбъркал. Справя се страхотно”, хвали отрочето си Гиби.

Има две дипломи за висше, иска на Марс

Божидар Искренов има две дипломи за магистратури - едната е от Минно-геоложкия университет, където е учил две години в специалност “Бизнес управление на разработка за полезни изкопаеми - златни находища”, а другата е от НСА - “Треньор по футбол”.

Най-голямата му мечта е да стъпи на Марс. “От години ми е като някаква фикс идея. Съвсем сериозно навремето мислех да се запиша в програмата, от която ще бъдат излъчени първите заселници. Сега следя с интерес всичко, което прави Илон Мъск”, въодушевява се Божидар Искренов.

Става футболист случайно

Божидар Искренов става футболист съвсем случайно. Талантът му е забелязан от треньора в школата на “Левски” Андрей Димитров на едно кортово игрище край “Герена”, където Гиби рита с приятели.

Именно Димитров вижда таланта на Искренов и веднага го привлича в школата на “сините”. Дебютът на Гибона в мъжкия отбор е през 1980 година при загубата от “Славия” с 0:2.На следващата година бележи и първия си гол със синия екип.

В годините между 1980-а и 1983-а в “Левски” се формира отбор, който влиза в залата на славата на българския футбол. Изграден предимно от юноши на “Левски” той помита всичко в България. Върхът е седемте поредни победи над ЦСКА, смятан по това време за страшилище в Европа.

“Единият отбор беше с човек по-малко и ми казаха да вляза да го попълня. Бях с едни гуменки. Това стана в понеделник или вторник, а се оказа, че в събота трябва да играя първия си мач с “Левски”. Бях в четвърти клас. Треньорът ми каза: “Вече си в отбора”. Накара ме да донеса две снимки и акт за раждане, за да ме картотекират. Така започна всичко. Стана много истински”, спомня си днес Гибона.

Актьорът Антон Радичев: Искам да го поканя да играе заедно

“Много искам да поканя Гиби да играем заедно в някой филм или постановка. Ще гледам да го направя. Едно време бяхме великолепен тандем - аз, Велко, Стефан Данаилов. Поканих го в “Маневри на петия етаж”, игра и в “Скъпа моя, скъпи мой” и се получи много хубаво”, казва за Искренов носителят на “Икар” за чест и достойнство Антон Радичев.

Много са историите, които Баба Тонка може да разкаже за Гиби. Преди години актьорът му дал ладата си и той му я върнал смачкана. “Абе, мани, трамваят ме засече и стана белята”, се оправдал. “Ходи я удари и от другата страна, че да ми смениш и другия калник”, му отговорил Радичев.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене