Вижте как остарява Лили Иванова! Ето нейните тайни във войната с времето

Ако има някой, за когото с пълна сила да важи изразът, че остарява с достойнството на катедрала, то това е Лили Иванова. Голямата българска певица слага в малкия си джоб вечните критикари, които така и не могат да й простят таланта, силната воля и разбира се, начина, по който изглежда.

Напук на злобните коментари Лили продължава да печели своята война с

1999 г. Усмивката на Лили е нейна запазена марка
1999 г. Усмивката на Лили е нейна запазена марка
времето за радост на многобройните си почитатели. Въпросът как го постига, се задава от години, а Лили повдига леко завесата. "Ям всичко, но ям умерено - споделя певицата в свое интервю. - Моят избор е това - да изглеждам по-слаба. При мен проблем не са килограми, а грамове. Тегля се всеки ден и най-много да се изтърва до 200 г, максимум 300, и веднага на следващия ден или на по-следващия вече съм си моите 43 кг.
2005 г. Шест години по-късно единствената видима промяна е в прическата
2005 г. Шест години по-късно единствената видима промяна е в прическата

Обикновено се събуждам към 12,30-13 ч. За мен сънят е много важен. И това касае всеки певец според мен, особено оперните певци - те знаят какво значи режим на гласа. Трябва да съм се наспала.

Преди концерт не трябва много-много да говоря. След концерта трябва поне половин час да мълча. Такива неща спазвам. Но нещо специално. Трябва да съм гладна преди пеене. Съвсем малко неща мога да си позволя. Примерно белтък, един белтък или два белтъка, без жълтъка. Това е."

2012 г. Неглиже и без грим
2012 г. Неглиже и без грим

Чистият български мед е важна част от диетата на Лили. Наблюдателни почитатели забелязаха, че по време на концерта й в Бургас през лятото на миналата година на малка маса на сцената са поставени буркан с мед, минерална вода и бяла кърпа. На няколко пъти примата опитва от меда в паузите между песните.

Оказва се, че Лили Иванова редовно се снабдява с пчелния еликсир от Родопите, където се намира едно от най-чистите места в цяла Европа. Певицата сподели това със своите почитатели в социалните мрежи. Медът идва от високопланинско село Равногор, разположено близо до Брацигово. Кошерите са сглобени от стари военни сандъци, останали още от времето на социализма. В мрежата дори има видео как ги майсторят. Там ясно се отбелязва, че тези сандъци са правени от истинско дърво и са много здрави, а също, че в днешно време е доста трудно да се намери подобно качество на материала.

2019 г. На сцената в пълния си блясък
2019 г. На сцената в пълния си блясък

Кошерите се намират на място, което е разположено на повече от 1300 м надморска височина. Преди време НАСА определи региона като един от най-чистите в Европа и лесен за наблюдаване на звездите дори с невъоръжено око. В района виреят родопски билки, които пък от своя страна са обект на пчелите, даващи така обичания от Лили Иванова мед.

Говори се, че в менюто на Лили редовно присъстват булгур, хумус, леблебия или елда. Зърнените вкуснотии не съдържат никакъв холестерол, минимални мазнини, но доста калий и натрий, както и белтъчини и витамини. Примата признава, че от време навреме си позволява черен шоколад. Естрадната легенда съвсем наскоро издаде книга със записки от личния си дневник.

"Могат да ми простят физическата сила и младостта, която изглежда непреходна, но не могат да ми простят силата на духа, защото моят дух ги смазва. А това е мотото на живота ми", споделя Лили в новото издание.

В книгата са събрани и част от интервютата на певицата от последното десетилетие. Показани са и всичките й награди, сред които двата приза "Златен Орфей", десетки държавни и международни музикални отличия, както и връчените й пагони на полковник от Българската армия.

Звезден път

"Звезден път" е новата рубрика на вестник "България Днес" и сайта bgdnes.bg в която ще върнем времето назад, за да ви покажем някои от най-популярните ни знаменитости в паметни моменти от техния живот. Очаквайте снимки и интересни истории, които няма да намерите на друго място!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене