Роджър Уотърс за обвиненията в нацизъм: Политически мотивирани

Роджър Уотърс КАДЪР: Фейсбук/Roger Waters

Британската рок звезда Роджър Уотърс определи като политически мотивирани обвиненията в подстрекателство заради тоалета му с нацистки символи на концерт в Берлин по-рано този месец, съобщи ДПА.

"Елементите от моето представяне, които се поставят под въпрос, са твърде ясно заявление на опозицията ми към фашизма, несправедливостта и фанатизма във всичките му форми", се казва в изявление, разпространено от германския адвокат, представляващ 79-годишния съосновател на "Пинк Флойд".
"Изобразяването на умопобърканата фашистка демагогия са част от моите шоу спектакли от "Стената" на "Пинк Флойд" през 1980 г. насам", казва Уотърс в изявлението. "Опитите тези елементи да бъдат представени като нещо друго са неискрени и политически мотивирани".

В петък бе съобщено, че полицията в Берлин е започнала разследване срещу Уотърс по подозрение в подстрекателство. Причината е сценичният му костюм на концертите в Берлин на 17 и 18 май. Уотърс носеше дълго черно манто с червена лента на ръкава и насочи имитация на автомат към публиката. Полицията започна разследването след оплаквания от граждани за тоалета му, който включвал и изображения на кръстосани чукове. Облеклото изглежда много сходно с униформа на СС - корпуса за охрана на висшите нацистки функционери според говорител на полицията, цитиран от БТА.

"През целия си живот съм говорил срещу авторитаризма и подтисничеството, където и да го видя", подчертава Уотърс в изявлението си. Родителите ми са воювали срещу нацистите през Втората световна война и баща ми плати най-високата цена, допълва той.

Въпреки това изпълнителят е обвиняван в антисемитизъм, поради което и концертът му във Франкфурт на 28 май първоначално бе отменен, но Уотърс успешно обжалва решението пред Административния съд във Франкфурт.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Футболист №1 на България пя гръцки хит пред съотборниците си в Солун (Видео)
Виктория Бекъм се срещала с Дейвид на паркинги, за да пазят връзката си в тайна
Вижте втория син на Риана (Снимка)
Крива ракета доведе до г-н олигофрен в плуването
Италианската рок група "Монескин" с концерт в Ню Йорк

Напишете дума/думи за търсене