На бал в Монтана като в приказка или с два-три тоалета

На бал в Монтана като в приказка

Абитуриентите oт Монтана гледат на бала като на приказка, достойна за възхищение. И така след много приготовления стигнаха до цветната феерия за хиляди левове в приповдигнато настроение. Тази година нямаше излишна помпозност и кич. Девойките блеснаха с чар и изисканост, заложили повече на естествената красота и природна хубост, на усмивките и искрите в очите. Рокли в тюл, сатен, брокат и дантела се движеха на дипли в цветовете розово, бяло, бордо и неизменно официалното черно.

Повечето момичета не скриха, че роклите им са дизайнерски. Отличничките, забравили за учебниците, изглеждаха като млади аристократки от времето на „Гордост и предразсъдъци“ на Джейн Остин.. За удоволствието от ефекта сметката е излязла солена за родителите.

„Въпреки кризата и скъпотията на храните ни се наложи да платим повече за бала. Животът го изисква. Този път тоалетите стигнаха до 3-4 на брой, тъй като в празничен ритуал се превърнала и поканата на класната за бала, след това първата вечер -обща, втората само със съучениците от класа , че и кратка екскурзия. Не всеки може да си го позволи“, разкава щастлив баща на завършила гимназиално образование ученичка.

На бал в Монтана
На бал в Монтана

Някои късметлии, покорили върхове в науката и национални олимпиади, вече са студенти. Повечето възпитаници на гимназиите в Монтана са с отличен успех и по стара традиция заминават за Германия или в други чужди държави. Други още се колебаят между историята и археологията, медицината и биологията, мениджмънта и математиката, журналистика или българска филология. Целият свят е пред тях, след като знаят по 2-3 езика, уверяват педагозите. Дали сме всичко от себе си, за да ги подготвим за живота.

Момчета се чудят как ще следват още 5 години, след като вече имат идеи за бизнес.

На бал в Монтана
На бал в Монтана

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене