Да си руса, не е проста работа

Ива Екимова

Естествените блондинки у нас са под 5% от жените

Всъщност да си блондинка, изобщо не е проста работа. Днес е Световният ден на блондинките като социокултурен феномен. У нас естествено русите жени са под 5%. Дори най-известната блондинка в света - Мерилин Монро, не е естествено руса. Норма Джейн се ражда с тъмна коса, но се изрусява, кариерата ѝ тръгва нагоре и се омъжва за богати, известни и талантливи мъже като бейзболиста Джо Димаджио и драматурга Артър Милър. Съществуват основателни предположения, че е имала сериозна връзка с президента Джон Кенеди.

Най-трудно се постига хубавият рус цвят, твърди коафьорката Анжелина Димитрова. Оказва се, че българите сме с оранжево-червеникав пигмент в косите и трябва сериозен майсторлък, за да се постигне перфектно русо. А колористиката изисква големи познания по химия. Трябва да се знае пигментът и какъв е самият косъм, до какъв нюанс трябва да се обезцвети и точните съставки, за да се постигне съвършеният цвят. Самата Анжелина също е блондинка и заклета почитателка на русото и е категорична, че дългогодишната работа с жени с всякакъв цвят на косите е показала, че изобщо не е вярно, че светлите са глуповати.

“Забавни истории имам хиляди, всъщност са милиони”, смее се Ива Екимова, която, освен че е блондинка, се оказва, че е родена на една дата с Барби - 9 март. И разказва как преди години трябвало да вадят паспорт на дъщеря ѝ Дара. Редила се на дълга опашка, за да плати, след това чакала още по-дълго, за да подаде документи, най-накрая дошъл и нейният ред. Дала всичко подготвено и старателно написано на служителката на гишето, която съответно попитала: А къде е детето, за да го снимаме? Ива, учудена защо го търсят, отвърнала: На тенис е.

Истината и лъжата за блондинките и мъжете - търсете единствено в съботния “24 часа”!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене