9 детайла, с които да бъдем като италианки през лято 2023 г.

Красивото крайбрежие на Амалфи - прекрасна дестинация, на която да покажете новите си летни придобивки. .
СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Цветове, плетени рокли, сламени кошници са сред модните тенденции за предстоящата ваканция

Ако се разходите из европейските столици, ще видите как тенденциите от модните подиуми придобиват различни нюанси. Френските момичета са различни от италианките, англичанките се открояват отдалече заради собствения си стил, така както и българките.

Какво предпочитат италианките през това лято? Ето трендовете на Апенините.

1. Колорит 

Зеленото в нюанс “Ботега” е задължително за италианката това лято. СНИМКИ: ИНСТАГРАМ АЛЕКСАНДРА АЙРО, “БОТЕГА ВЕНЕТА”, “МАНГО”
Зеленото в нюанс “Ботега” е задължително за италианката това лято. СНИМКИ: ИНСТАГРАМ АЛЕКСАНДРА АЙРО, “БОТЕГА ВЕНЕТА”, “МАНГО”

За втора поредна година греещите от колорит дрехи са топтенденция през лятото в Италия. Поли, ризи, рокли, обувки с цветове като на писани великденски яйца са най-предпочитани и търсени онлайн от дамите, които държат да са в крак с модата. Черният цвят е в упадък. Очертава се недобър сезон за черните дрехи – и сега няма да бъдат търсени за летния гардероб, така че производителите им пак ще загубят.

Най-желани от италианките са цветовете, носещи енергия като витамин C.

Оранжевият се смята за нещо като символ на прераждането, на щастието и на оптимизма за онзи, който го носи. Затова пазаруващите онлайн го предпочитат най-много. Следва го вери пери, синьо-лилавият нюанс, който беше цветът на миналата година, но който продължава да вдъхновява дамите, тъй като напомня полъх едновременно на спокойствие и на свежест. Той наподобява много цвета на типичния български люляк.

Трети сред най-търсените цветове е зелен “ботега” – става дума за онзи негов нюанс, който е типичен за италианската марка лукс “Ботега Венета”. Четвърти е червеният цвят в нюанс “червена ябълка”.

2. Плетени рокли 

Плетената рокля е много тренди.
Плетената рокля е много тренди.

Те бяха на мода и през миналата година. Сега обаче отново се налагат - роклите, изплетени на една кука, са като излезли от епохата на 70-те години. От тях лъха на винтидж, но и на нещо бохемско. Ретро стилът е очарователен и когато дрехата е само в един цвят, и когато е шарена. Дайте свобода на фантазията си.

3. Асиметрични цели бански костюми 

Асиметричният цял бански може да се използва и в комбинация с къси панталони.
Асиметричният цял бански може да се използва и в комбинация с къси панталони.

Целият бански винаги е на мода, но това лято тенденцията е той да е асиметричен.

С едно рамо или пък с парчета, които се увиват около тялото ви, подчертавайки силуета. Нахлузвайки къси панталонки или пола, може да го превърнете в перфектна част от вашия тоалет за следобедния коктейл на брега, където морският бриз гали разголеното ви рамо.

4. Ниски сандали 

Ниските сандали са удобни и модерни.
Ниските сандали са удобни и модерни.

Това е една от “най-удобните” тенденции на лятото. Какъв по-голям комфорт в жегата от чифт плоски сандали, които оставят стъпалата ви да дишат свободно?

Много модни са и сандалите в стил “гладиаторски”, които отнасят към древногръцки и древноримски епохи. Въпреки че тук не става въпрос за сексапилно токче от 12 см, и този вид сандали придават изисканост на дамата, която ги носи.

5. Сламена чанта 

Сламената чанта се носи и в ежедневието.
Сламената чанта се носи и в ежедневието.

Това съвсем не е чанта, с която се ходи само на плаж. Плетените от слама или друг вид материал чанти са много шик не само по време на ваканцията, а и в ежедневието през лятото. С подобна чанта вашето облекло се превръща в тренди, дори когато отивате на работа в банката. Най-разпространен е цветът на сламата с кожени елементи по нея, но често тя може и да е оцветена и гарнирана с изкуствени цветя. Черна сламена чанта също е елегантен аксесоар за лятната ви рокля.

6 . Дреха от деним 

Дрехи от деним са много шик.
Дрехи от деним са много шик.

Задължително е поне една дреха от дънков плат. Дали ще е рокля, пола, риза, няма значение. Може и цялото ви облекло да е деним от главата до петите. Може дънковият плат да е микс от цветове или пък в различни нюанси на синьото. Ако искате, прибавете и чанта деним – пак ще бъдете стилни. Ако пък имате и обувки или чехли деним, тогава визията ви ще бъде напълно завършена.

7. Маратонки 

Оранжевият цвят, напомнящ за витамин C, е най- търсен онлайн.
Оранжевият цвят, напомнящ за витамин C, е най- търсен онлайн.

Това е трендът сред спортните обувки за лятото – носят се с всичко възможно. Може да ги нахлузите с елегантна пола или рокля, с дънки или с къси панталонки. Хубавото е, че с този тип обувка на крака сте супер шик, а на всичкото отгоре и ви е удобно. Най-модни са маратонките “Адидас”, но много популярни сред пристрастените по трендовете момичета са белите маратонки на Киара Ферани, най-известната блогърка в света. Напират обаче и многоцветните маратонки, които са ярки и греят на стъпалата с комбинация от различни нюанси и детайли.

8. Рокля без рамене 

Рокля без рамене е перфектна за ваканцията.
Рокля без рамене е перфектна за ваканцията.

Тя е обикновено дълга и прилепнала по тялото, очертава идеално силуета ви, разголвайки раменете и превръщайки вида ви в изключително женствен. Може обаче и да е свободно падаща рокля от коприна. Много елегантен вариант е, когато в горната си част има прикрепени апликации, наподобяващи огромни цветя. Комбинация със сандали с мъниста или камъни по тях, както и с блестяща огърлица, ви правят неустоима! Този аутфит е подходящ най-вече за тийнейджърките, но защо пък и майките им да не го пробват?

9. Цветя 3D 

Апликациите от цветя в 3D са много ефектни.
Апликациите от цветя в 3D са много ефектни.

Големите цветни апликации са онзи детайл, който ще направи и най-скромната дреха забележителна и модерна. Цветята красят не само едното  рамо на роклята ви, а и широкия колан , който я пристяга, или пък чантата или сандалите ви. Това са цветя, наподобяващи скулптури.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене