Румънци носят дарове на Чарлз Трети в трансилванско село

Крал Чарлз на посещението си в Румъния СНИМКА: Ройтерс

Десетки румънци от цялата страна се стекоха в неделя в трансилванско село, за да донесат дарове на крал Чарлз Трети и да прекарат няколко минути в компанията на британския монарх, който е на частно посещение в Румъния, съобщава информационният сайт Спотмедия, цитиран от БТА.

Чарлз Трети пристигна в Румъния в петък и се срещна с държавния глава Клаус Йоханис. Приемът в президентския дворец "Котрочени" бе единственото официално събитие в програмата. Посещението на британския монарх е първото му пътуване извън Обединеното кралство след коронацията на 6 май.

Още в петък крал Чарлз Трети се оттегли в трансилванското село Валя Зъланулуй, където преди няколко години купи стара къща и е превърна в своя резиденция. Селото в окръг Ковасна има едва около 150 жители.

Много румънци от цялата страна пристигнаха във Валя Зъланулуй, за да поздравят британския крал, съобщи телевизия ПроТеВе.

Няколко жители на близкото село Миклашоара донесоха на Чарлз Трети огромна баница, която се приготвя само на празници. Три часа са били необходими на пет жени, за да приготвят баницата.

Мъж от Брашов донесе на Чарлз Трети шапка "от Румъния".

Британският монарх се срещна с посетителите и каза, че е очарован от всички дарове. Той поговори с хората, дошли да го видят и се снима с тях.

Очаква се днес Чарлз Трети да прекара деня във Валя Зъланулуй, рисувайки в двора на своя имот или разхождайки се в околностите заедно с известния британски ботаник Джон Акеройд, информира Спотмедия.

Чарлз Трети е на петдневно посещение в Румъния, което ще завърши в трансилванското село Вискри, където притежава саксонска къща от 18-ти век. Също там е базирана и основаната от него благотворителна фондация, която има за цел да подкрепя запазването на наследството и устойчивото развитие на Румъния.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене