Мръсните приказки в спалнята подобряват изживяването

"Ризата на пода" е новата рубрика на "24 часа" за секс.

Започнете с въпроси, докато не уцелите ритъма си

“Ризата на пода” е новата рубрика на “24 часа” за секс. Вдъхновена от популярната мъжка реплика за свалка “Ризата ми изглежда най-добре на пода в спалнята ти”, в нея се обръща внимание на мъжката гледна точка.

Кристина Агилера може да открехна завесата с песента си Dirty, но като цяло говоренето на мръсотии в спалнята си остава тера инкогнита. Причината е, че въпреки че от 90-те години на миналия век има известно разкрепостяване, все още живеем в относително консервативно общество.

“Има невидима стена, която ни задържа. Така че наистина не е изненадващо, че някои от нас все още не са намерили как да се изразяват в спалнята”, казва сексоложката Алис Чайлд. Според нея мръсните приказки са всяко общуване по време на секс, което подобрява момента. Помага ви да останете в зоната, засилва химията, възбудата и сексуалния апетит. Тя смята, че това е не само говор, но и стонове.

А дори речта не е задължително да е съставена от думи, които могат да се определят като мръсни. “Хората, които имат проблем с говора по време на секс го намират за доста смущаващо, защото той е наричан мръсни приказки”, казва Чайлд. “Това предполага, че трябва да си хиперсексуален и вулгарен. Затова много хора не се чувстват комфортно да говорят по време на секс. Ако пропуснете думата мръсен, ще стане по-лесно. За целта използвайте друга - например интимни, еротични или секси”, съветва Чайлд.

Мръсните приказки може да ви позволят да откриете изцяло нов свят с партньора си. Това не само е идеалният начин да усилите страстта, но също така е идеален начин да уведомите партньора си какво е това в него, което ви възбужда. Идеята за въвеждане на мръсни приказки в спалнята ви може да изглежда изключително вълнуваща, но също така идва заедно с много въпроси и притеснения и за двамата партньори. Ясното общуване с вашия партньор за всеки един детайл е първата стъпка тук. Ако вие сте този, който иска да започне с мръсните приказки, кажете на половинката си защо експериментирането с това може да е липсващата част от сексуалния ви живот. Обсъждането сексуалните ви граници позволява на другия да добие пълна представа за това, което ви харесва и доставя удоволствие. Използвайте този разговор, за да уведомите партньора си за думите, които ви възбуждат, и тези, които ви отблъскват.

Както всяка друга сексуална дейност, и при тази е добре да започнете просто. Правейки това, човек може да установи нивата на комфорт, които партньорът изпитва, докато участва в мръсни приказки. Не всеки може да реагира положително, когато му се казват перверзни неща, особено ако никога преди не го е преживявал. Чувствата на срам, неудобство и вина не са необичайни в ситуация, в която се появяват мръсни приказки. Не е нужно да започвате с най-пиперливите неща, които искате да направите с половинката си. Описвайки с прости думи като “наистина нямам търпение да сваля тази блузка от теб” например.

Ако все пак се притеснявате, има и добър начин как да потренирате. Секстингът е един от най-добрите начини. Мръсните приказки могат да бъдат смущаваща дейност дори за партньори, които са били заедно от доста дълго време. С писането на такива неща обаче може да упражнявате езика си, преди да го кажете на глас. Така ще може да прецените какво точно може да накара партньора ви да се почувства добре. Затова преди да въведете мръсни приказки във връзката си, изпратете на партньора си няколко пикантни съобщения, за да влезете в зоната.

А стигнете ли до същината, задавайте въпроси. В най-добрия си вид мръсните приказки са просто постоянен поток от питания. Харесва ли ти, когато правя...? Какво искаш да ми направиш? Как ще го направиш? Харесва ли ти, когато те наричам...? Какво е чувството, когато ...? Това не само поддържа нещата, но гарантира, че получавате съгласие за всяка стъпка от пътя. Опитайте се да избягвате въпроси с да или не.

Ако пък установите, че ви задават въпрос, който би поставил ситуацията в задънена улица, просто задайте друг. Ако зададат въпрос с да или не като “Лошо момче ли си”, върнете топката обратно към тях с “Колко лош мислиш, че съм бил?”. Питайте се, докато не влезете в ритъм, който работи и за двама ви. Може и постепенно да засилвате думите, които използвате. Така ще разберете още в началото, ако прекрачите границата на половинката си. А ако тя се включи, значи сте попаднали на човек, с когото ще се забавлявате много в леглото.

А ако сте мислили, че мръсните приказки са ограничени само до спалнята, много грешите! Къде точно се намирате, не е решаващ фактор, стига да имате ентусиазираното съгласие на партньора си. Винаги е добра идея, когато грабвате една-две напитки, да шепнете в ушите на партньора си как нямате търпение да се приберете у дома и да подпалите спалнята.

А ако все пак се окаже, че играта с мръсните приказки не е за вас, то не се притеснявайте. Не може да ви харесва всичко. Има и много други начини, чрез които да разнообразите сексуалния си живот, и говорът е само един от тях.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене