Хитът Vamos a la playa стана на 40 години, но още го пеят всяко лято (Видео)

Истинското име на Ригейра е Стефано Риги СНИМКА: Фейсбук/Стефано Ригейра

Зададе ли се лято, навсякъде по плажовете и баровете из курортите в Италия, но и в Европа, тананикат вечния хит Vamos a la playa, о, о, о, о... на „Ригейра”. Създаденото навремето за италианския дует парче влиза в устата на всички, които искат ваканция и веселба. Хитът навърши 40 години, но пак може да се чуе толкова често, колкото и преди десетилетия. Той е продаден още в началото на успеха си в 3 млн.копия. Италианският дует „Ригейра” пееше за страх от атомна бомба и преди 40 години всичко това звучеше като фантазия, а днес изглежда нещо съвсем реално.

Двамата членове на „Ригейра” Стефано Рота и Стефано Риги се разделиха още преди време. Риги е от Торино и написва песента през 1981 г., но я записва две години по-късно. И днес той продължава да пее из дискотеките с артистичния псевдоним Джонсън Ригейра.

Както разказа в интервю пред „24 часа” през 2016 г., точно когато записал песента, той влязъл в казармата за 1 година. Точно по средата го връхлетял и успехът, но самият войник не успял да му се наслади. Когато излизал в дневни отпуски, вместо да се върне вкъщи, той правел промоциии и пеел по концерти. Веднага след това се връщал с влака в казармата до град Новара. Едва в края на казармата успял да си издейства отпуск по доста авантюристичен начин. Успял да накара да го пратят във военна болница, като планът му бил да поиска домашен отпуск заради депресия. Стефано говорил и с военните доктори, на които се оплакал колко страдал. В един момент обаче разбрал, че планът му е на път да се провали. В отчаянието си в коридора на болницата спрял психолога и го попитал дали познава парчето Vamos a la playa. Той, естествено, познавал хита. Завели Стефано в задния двор на болницата и му дръпнали реч, колко сериозно нещо е казармата. След това обаче му разрешили 10 дни отпуск. Едва през този период Стефано си дал сметка за триумфа на песента и успял да вкуси малко от успеха. През цялото време, когато веселите тълпи подпявали хита на път за плажовете обаче, изпълнителят му марширувал в казармата.

Стефано Риги измислил псевдонима си Ригейра още в училище. Когато играели футбол, всеки от съучениците му променял името си на бразилско, и така той от Риги станал Ригейра.”Изборът да пея на испански е заради това, че не исках да е на обичайния английски, на който всички пееха. Исках да пея на испански за постатомни сюжети. Беше по-екзотично. Никой не знаеше, че сме италианци”, разказа още за „24 часа” Стефано Ригейра.

Стефано Ригейра (вторият в ляво) до певеца Джованоти на италиански плаж СНИМКА: Фейсбук/Стефано Ригейра
Стефано Ригейра (вторият в ляво) до певеца Джованоти на италиански плаж СНИМКА: Фейсбук/Стефано Ригейра
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене