Васил Найденов: Майка ми не ми даваше да пея, искаше да съм пианист

Големият български певец Васил Найденов разкри, че майка му е искала той да стане голям пианист. Затова и той от малък се е занимавал с този музикален инструмент. Майка му умира едва 41-годишна, когато той е в казармата. 

"В никакъв случай не слушам мои песни вкъщи. Работил съм в група "Златни струни, в "Диана експрес", в "Тангра". Минал съм през целия диапазон от инструменталист до певец. Аз не очаквах, че ще ставам певец. Майка ми ми беше казала да си гледам пианото и да не се занимавам с глупости, защото тя беше оперна певица. Нашето поколение освен че имаше дълги коси, обичаше и рок музиката. Това е една много хубава основа. Комбинацията между рок и класическа музика - човек става доста грамотен музикално, което е важно за в бъдеще. Не е достатъчно да си пееш под душа и да си вярваш, а да правиш аранжименти, да имаш вкус, да разбираш от поезия. Ако човек помисли, че е постигнал всичко, това е началото на края. Има какво да учиш през целия си живот", посъветва Найденов в интервю за предаването "На кафе" по Нова телевизия. 

"Любовта няма измерения, тя е създала света и тя го крепи. Независимо дали има отговор любовта, тя те променя като мислене и като характер. Ставаш по-добър, всичко около теб изглежда по друг начин, даже и да не ти отговорят, значи така е било писано. Човек трябва да е над нещата", допълни големият Васко.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?

Напишете дума/думи за търсене