Актьорът Филип Аврамов: Върнаха ни в соца!

Отвсякъде се сипят лозунги и обещания, едва ли новият кабинет ще изкара дълго, а за култура пак няма да има пари

"Връщаме се в комунистическото минало отпреди 45 години. Вдигат се гръмки лозунги, които се изпразват от съдържание все повече и повече. Всички са обезверени, смачкани и разделени. Съществува не тънка, а дебела червена линия между хората в обществото. Ситуацията е доста деликатна и опасна. Трябва да има правителство, но не е ясно в тази конфигурация, която измислиха и която е много крехка и чуплива, колко ще издържи. И разбира се, пак няма да има пари за култура."

Филип Аврамов обича да се рови в пясъка
Филип Аврамов обича да се рови в пясъка

Това казва актьорът Филип Аврамов, който изкъсо следи политиката, след гласуването на кабинета "Денков" вчера.

Според Фицата правителството ни пряко отразява положението в Европа. И е пионка на политиката на други държави. Актьорът дебело подчерта, че не е против Европейския съюз, но всяка държава трябва да спазва елементарен суверенитет. Да е независима, доколкото може, от големите сили. И да отделя достатъчно пари за култура и образование. Защото това е бъдещето на една нация.

Обича и планината
Обича и планината

"Когато има криза, първи страдат културата и образованието. Познавам новия министър на културата Кръстьо Кръстев от доста време, но се съмнявам дали ще му дадат това, което му обещават. Това, което се задава, няма да са дните на българската култура. Тепърва ще изживяваме тежки мигове. Съдя по публиката, която посещава представленията. Хората са се свили заради кризата и последното нещо, за което отделят пари, е културата." - категоричен е Аврамов.

"Живеем в така нареченото явление война. Когато се появи това явление, място за култура няма! Парите за нея отиват за оръжия. И всичко това се прави в името на мира, разбира се! И на равенството. Само че някои са по-равни от други. Трябва ли на дърти години, вместо да играя в театъра и да създавам изкуство, да взема автомата и да хукна да се боря за мир?" - пита актьорът и с присъщото си чувство за хумор цитира финала на една пиеса на Стефан Цанев, че всички искат да воюват в името на мира.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене