Принц Хари: Откакто се помня, има слухове, че крал Чарлз не е истинският ми баща

Принц Хари СНИМКА: Ройтерс

"Откакто съм се родил, се носят слухове, че истинският ми баща не е крал Чарлз, а Джеймс Хюит". Това заяви британският принц Хари по време на показанията си във Върховния съд в Лондон на процеса срещу редакционната група на таблоида "Мирър".

"Надеждата ми е да сложа край на медийната лудост", казва още той. 

Хари направи изявлението при кръстосан разпит от Андрю Грийн, адвокат на медията, който го помоли да изясни фраза в писмените показания на херцога на Съсекс пред съда, в които той обвинява журналистите от изданието, че имат окървавени ръце.

"Като дете и тийнейджър бях жертва на инвазията на пресата, през по-голямата част от живота си досега. Има хиляди, може би милиони статии, които са написани за мен, от времето, когато бях на 12 години. Като дете всяка от тези статии изигра разрушителна роля в моето израстване", заяви херцогът.

Той приповдигна емоциите в аудиторията със следващото си изказване.

"Откакто съм се родил, се носят слухове, че истинският ми баща не е крал Чарлз, а Джеймс Хюит. Непрекъснато мислех за причините, които стоят зад тези слухове. Вестниците искаха да всеят съмнение в хората, за да бъда отстранен от кралското семейство", заяви Хари, цитиран от bTV. 

С Джеймс Хюит лейди Даяна има връзка през годините.

"Когато лична информация, която знаят само един или двама души, излезе на първа страница на вестник, приятелският ти кръг започва да се стеснява все повече и повече. Огромното мнозинство от публикациите са приписани на партньор, приятел, източник, близък човек, което всъщност създава атмосфера на подозрение относно възможния източник на тези информации. Чувствах, че не мога да имам доверие на никого, което беше ужасно чувство за мен, особено когато бях толкова млад“, каза британският престолонаследникът.

Принц Хари беше посрещнат от тълпа оператори и журналисти при влизането си в съда.

За първи път от много години насам член на кралското семейство Уиндзор се появява в съдебната зала, макар и като свидетел и обвинител. За последен път това се случва през 1891 г. с престолонаследника принц Едуард. Тогава кралица Виктория изпада в ярост. Сега, 132 години по-късно, това се случва с принц Хари във Върховния съд в Лондон.

В най-новата съдебна битка срещу медиите най-малкият син на крал Чарлз III и няколко други високопоставени ищци обвиняват групата MGN в незаконни дейности, включително подслушване по телефона.

Бащата на Хари, крал Чарлз, нарече "самоубийствен ход" от страна на сина си да съди британските таблоиди, поне според биографията на непокорния втори син.

След като влезе в съдебната зала, принцът получи порицание от съдията за това, че не се е явил на първото изслушване в понеделник. За да оправдае отсъствието, адвокатът му обясни, че принц Хари не е искал да пропусне втория рожден ден на дъщеря си Лилибет, който беше отпразнуван миналия уикенд.

Според принц Хари тези истории са имали пряк ефект върху живота му и хората около него, като се започне от майка му, принцеса Даяна, повлиявайки на "реакцията ѝ към мен като неин син".

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Класация на либидото на всяка зодия
Брад Пит ще участва в нов филм за Формула 1
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?

Напишете дума/думи за търсене