Български филм за Орфей с премиера в Истанбул

Серкан Бозкурт ще представи филма за Орфей на турската публика.

"Орфей и Златното руно" - документалният филм на Стилиян Иванов, ще има премиера в Истанбул, след като наскоро бе показан и в Атина.

Премиерата в Турция е в петък, 23 юни, от 19,00 ч. Лентата ще бъде представена от Милена Павлова в арт пространството на суфи учителя Серкан Бозкурт в центъра на Истанбул в близост до площад "Таксим". Серкан е един от суфи учителите на Стилиян Иванов и е водил семинари по сема в България и Турция за учениците на Център по себепознание "Орфей". Той вече е гледал филма и е подготвил уводни думи за турската публика, както и кратка сема медитация за началото на премиерната вечер.

През юли, август и септември Милена Павлова - ръководител на центъра, организира работни срещи и семинари по системата на Стилиян Иванов - Асеман себепознание.

Стилиян Иванов с Милена Павлова (вдясно) на една от премиерите си
Стилиян Иванов с Милена Павлова (вдясно) на една от премиерите си

Учениците на център "Орфей" ще бъдат на морския бряг в Гърция, недалеч от местността Левитра, планината Олимп, където от древността още се е почитал гроба на Орфей.

В края на лятото Стилиян Иванов и Милена Павлова ще представят първо в София най-новия си документален филм "Изповед в стихове" за именитата българска поетеса Надежда Захариева.

Режисьорът Стилиян Иванов с поетесата Надежда Захариева
Режисьорът Стилиян Иванов с поетесата Надежда Захариева

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Аврил Лавин проговори за конспирациите, че има двойничка (Видео)
Ергенът Алек: Нямам шаблон за перфектната жена до мен
Клип показва как рапърът Пи Диди бие и влачи бившата си приятелка
Разлики между зависимите и самодостатъчните жени
Най-големите мислители в зодиака

Напишете дума/думи за търсене