Любовно лято с романите на Ела Мейс и Лусинда Райли, а преди филма за Гунди вземете книгата

Издателство “Труд” ви препоръчва за всеки от семейството

Астрономическото лято е тук, а с него неизменно се отваря и повече време за четене - температурите са високи, дните дълги, а мечтаната ваканция е на прага.

Това е идеалната комбинация, която може да бъде допълнена само от интригуваща книга. Затова и Книгоиздателска къща “Труд” предлага селекция с горещи летни четива.

Ела Мейс – страст навсякъде и по всяко време

Когато през 2020 г. романите на Ела Мейс правят бум в платформата за мнения за книги #BookTok, самата авторка не е готова за големия успех. Книгите ѝ за няколко месеца окупират класациите за най-продавани в Amazon и днес има милиони фенове по цял свят. Ако сте почитатели на Али Хейзълууд, Елена Армас или Колийн Хувър, още първият роман на Ела Мейс на български език - “Да обичаш Джейсън Торн”, ще ви очарова.

Олив е млада писателка, която от момиче си пада по Джейсън – най-добрия приятел на брат ѝ и момчето с най-сладката трапчинка. Разбира се, съдбата ги разделя и след няколко години ги среща отново. Тя – с идеята за филмов сценарий, той – като най-горещата филмова звезда. Как двамата ще се преоткрият и ще успее ли наивната Олив да пречупи сърцето на най-харесвания мъж? Самата Ела Мейс признава, че това е една от любимите ѝ истории.

През юли ще излезе втората ѝ книга - “Най-трудното влюбване”, през август – “Брак по сметка”, и в началото на септември – “Да мразиш Адам Конър”.

Аманда Проуз – истории за съдбовна любов, преминаваща през трудности 

Героите на Аманда Проуз обикновено са жени, загубили вяра в себе си, в чара си, в това, че имат право на щастие. Такава героиня е и Беси от романа “Очакване”, който предстои да излезе в началото на юли. На петдесет и три години Беси се чувства изморена, а бракът ѝ с Марио е пред разпадане. Мислейки си за своя личен провал, за несбъднатите мечти и за несполуките си, тя е на път да извърши нещо непростимо, докато не осъзнава, че е време да се изправи срещу собствените си демони и да се опита да спаси връзката си.

На книжния пазар вече е успешният роман на Аманда Проуз “Ново начало”, който ни среща с Нора и нейната трогателна история с много препятствия и тъга, докато не преоткрие силата на любовта на съпруга си и своите близки. 

Джейн Джонсън – омайваща страст към Мароко и неговите тайни 

Екзотика, история, оазиси и пустинни пясъци, древни митове, преплетени със съвременни любовни истории… Това са романите на Джейн Джонсън – добре позната авторка на бестселъри. Те са като мащабни и напълно омагьосващи приказки за смелостта на жените, които са готови на всичко, за да защитят онези, които обичат.

В романа “Десетият дар” Джейн Джонсън ни среща с Джулия, която получава подарък, който ще промени живота ѝ. На пръв поглед подарената ѝ книга изглежда, че е просто антикварен екземпляр с изящни модели на бродерия от XVII век. Но младата жена открива, че съдържа и избледнели бележки в полето отстрани. Записките са водени от красивата и дръзка Кат Трагена – майсторка на шевици, отвлечена през 1625 г. от мюсюлмански пирати и отведена със своите съселяни на брутално пътуване до Мароко, където всички са продадени на търг като роби. Завладяна от това драматично откритие, Джулия заминава за Северна Африка. Там, в компанията на харизматичен марокански водач, сред знойната жега, пазарите за подправки и екзотичните руини, Джулия ще отдаде и сърцето си. 

В книжарниците може да се намерят още две нейни книги – “Морска порта” и “Пътят на солта”, които са добро тематично предложение за почивка на морския плаж.

Лусинда Райли и тайната на “Седемте сестри”

Мая и петте ѝ сестри се събират в дома от детството им – внушителния замък “Атлантис”, разположен на брега на Женевското езеро, – за да почетат паметта на осиновителя си татко Солт. Мая и нейните сестри са осиновени от него, когато са били още бебета, и сега, научавайки новината, че той вече е бил погребан в морето, са съкрушени. Но татко Солт е оставил изненадващо писмо до всяка от дъщерите си, свързано с нейния произход.

Запознайте се с историите на седем изключителни жени (в реда на книгите): 1. Историята на Мая; 2. Сестра на бурята (Али); 3. Сестра на сенките (Ася); 4. Сестра на перлите (Кики); 5. Сестра на Луната (Тиги); 6. Сестра на Слънцето (Електра); 7. Изгубената сестра (Мери); 8. Атлас – историята на татко Солт. 

Епичната поредица на Лусинда Райли е с многомилионни продажби по целия свят, а се очаква да се развие и като сериал, закупен от продуцентите на “Дързост и красота”.

Ерика Джеймс – кралицата на британската семейна драма 

“Завръщане в Айлънд Хаус” и “Писма от миналото” от добре познатата авторка на бестселъри Ерика Джеймс са два романа, които ще ви оставят без дъх. Историята започва в “Завръщане в Айлънд Хаус”, когато дръзката и красива Ромили се омъжва за по-възрастния и богат Джак Деверо. Когато той умира, оставя странна молба към Ромили в завещанието си: да сдобри децата му за седем дни. Кит, Артър, Хоуп и осиновената Алегра – децата на Джак, са с бурни и избухливи характери, всеки има своя страст и са израснали, вярвайки, че баща им не е това, в което се е влюбила Ромили. Всеки от тях ще посрещне новата си съдба по различен начин, но и именно в Айлънд Хаус се случват чудеса. Сюжетът е продължен в “Писма от миналото”, където познатите герои получават анонимни писма с тайна информация за тяхното минало – тайни, които никой друг не трябва да знае, тайни за изневери, престъпления, скрити любови и още... Дръзката Ромили Деверо ще трябва да помогне на всички да разкрият тайнствения автор, преди да е успял да им съсипе живота.

Всичко за Гунди – неизвестни факти за народния любимец 

За да не скучае и мъжката част от читателската аудитория, на книжния пазар е нов тираж на биографичната книга за Георги Аспарухов – Гунди. Георги Аспарухов живее само 28 години и за това кратко време се превръща във вероятно най-обичания български футболист. Минава като комета през родния спорт, преди да изгори в жестока автомобилна катастрофа на 30 юни 1971 г.

В биографията внимателно са подбрани 28 уникални авторски снимки на големия майстор в спортната фотография Петър Спасов.

А историите, които ще прочетете, са събрани от авторите през техния журналистически път. Лични срещи с най-близките хора на Георги Аспарухов ще го разкрият пред вас в светлина, в която не сте го виждали.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Абитуриенти на 18 и на 81, покажете ни колко сте красиви!
Аврил Лавин проговори за конспирациите, че има двойничка (Видео)
Ергенът Алек: Нямам шаблон за перфектната жена до мен
Клип показва как рапърът Пи Диди бие и влачи бившата си приятелка
Филъри под очите ви разделят с тъмните кръгове и сенки

Напишете дума/думи за търсене