Малкович и Орлин Горанов превръщат Варна в столица на културата през юли

Малкович в сцена от спектакъла “Адска комедия”, който ще представи във Варна.

Цветана Манева също излиза на сцената, но през август

Две големи звезди - холивудският актьор Джон Малкович и българският певец с уникален глас Орлин Горанов, ще превърнат Варна в столица на културата през юли.

Малкович се връща отново у нас, за да влезе в главната роля на спектакъла “Адска комедия: Признанията на един сериен убиец” на 23 юли във Фестивалния и конгресен център. И докато той играе злодея, на сцената ще му партнират знаменитите сопрано-певици Чен Райс и Сузане Ленгбайн, изпълнявайки арии от Хайдн, Моцарт, Глук, Вивалди.

Ден преди това - на 22 юни, Горанов ще пее в премиерата на мюзикъла “Бодигард”, познат от едноименния филм с Уитни Хюстън и Кевин Костнър.

Двете събития обаче са малка част от юлската програма във Варна, в която се включва и Елена Роси, пяла с Андреа Бочели. Забележителен с 41 концерта е и Международният музикален фестивал “Варненско лято”, наследник впрочем на народните музикални тържества, създадени още през 1926 г. от композиторите Панчо Владигеров и Добри Христов. 

Орлин Горанов и певицата Манал Ел Фейтури в мюзикъла “Бодигард”
Орлин Горанов и певицата Манал Ел Фейтури в мюзикъла “Бодигард”

Юли ще премине, но още на 4 август Варна ще посрещне голямата Цветана Манева заедно с Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Дарин Ангелов, Николаос Цитиридис и др. със спектакъла “за любовта...” на Яна Борисова.

 Всичко за културните събития във Варна вижте в графиката: 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Абитуриенти на 18 и на 81, покажете ни колко сте красиви!
Аврил Лавин проговори за конспирациите, че има двойничка (Видео)
Ергенът Алек: Нямам шаблон за перфектната жена до мен
Клип показва как рапърът Пи Диди бие и влачи бившата си приятелка
Филъри под очите ви разделят с тъмните кръгове и сенки

Напишете дума/думи за търсене