Босилек срещу акне

Босилекът е съставка, която често се използва в средствата против акне. Известен е с антисептичните си свойства, успокоява кожата, активизира циркулацията на кръвта и освежава цвета на лицето.

Босилекът помага за избелване на кожата, а благодарение на антибактериалните си свойства успешно се бори с акнето. Ако се използва в комбинация с кисело мляко, като маска за лице, има чудесен ефект. Киселото мляко съдържа цинк, калций, витамини В1, В2, В6 и В12, протеини и дрожди. Цинкът има противовъзпалително действие, калцият е природен източник на антиоксиданти, които подпомагат обновяването на клетките. Витамините увеличават циркулацията на кръвта, а протеините осигуряват мигновено сияние.

Съставки:
20 - 30 свежи листа босилек
Кисело мляко
Вода (най-добре дестилирана)

За маска: Смачкайте листата босилек с дървена шпатулка, за да се отдели сокът, смесете с една чаена лъжичка кисело мляко и малко вода. Нанесете на лицето за 20 минути и измийте с топла вода.

Може да си направите продукт за измиване, като смесите босилековата паста в вода. Нанесете на лицето за 3 - 5 минути, след което отмийте с хладка вода. Използвайте два пъти дневно.

Като тоник: Залейте пастата от босилекови листа с вряща вода. Оставете да се запари 10 минути и прецедете. Съхранявайте в стъклен съд в хладилник, не по-дълго от седмица. Използвайте сутрин и вечер, като обтривате лицето с тампон, напоен в сместа. Кожата става блестяща и гладка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене