BDSM - най-честата фантазия и за мъже, и за жени

"Ризата на пода" е новата рубрика на "24 часа" за секс.

Понякога обаче е добре подобни неща да не се сбъдват в действителност

“Ризата на пода” е новата рубрика на “24 часа” за секс. Вдъхновена от популярната мъжка реплика за свалка “Ризата ми изглежда най-добре на пода в спалнята ти”, в нея се обръща внимание на мъжката гледна точка.

Всеки има някакъв фетиш. Случва се да мислим, че нашите са уникални, но това почти никога не е така. Често фантазираме за тях. А д-р Джъстин Лемилър, научен сътрудник в института “Кинси”, е подредил някои от най-популярните.

За книгата си “Кажи ми какво искаш” той анкетира 4175 американци на възраст 18-87 години за сексуалните им фантазии и установява точно за кои извращения хората мечтаят най-много. Това, че си фантазирате за дадена дейност, не означава, че действително искате да я осъществите, отбелязва Лемилър. “Ако фантазията е неконсенсусна или представлява неприемлив риск от увреждане, тя не трябва да се изпълнява”, обяснява той. “Имайте предвид, че фантазията и реалността са две различни неща и някои фантазии е най-добре да останат фантазии”, посочва ученият.

BDSM

Връзването на половинката, или това да си неин подчинен, е сред най-честите фантазии на хората. Установено е, че 93% от мъжете и 96% от жените са фантазирали за някакъв аспект на BDSM преди. Тя отразява широк спектър от поведения - от по-леки до екстремни. Най-често се срещат фантазии за поемане на доминираща или подчинена роля, връзване на партньор или връзване на самия себе си и лек садомазохизъм. Хората са привлечени от BDSM по различни причини. За някои това е просто бягство от ограниченията на традиционните роли на половете. За други става дума за изследване на други страни от себе си. Трети са привлечени от табуто, опитването на нещо ново или желанието за интензивна стимулация.

Употреба на предмети и части от тялото

Фетишистките фантазии включват фокусиране върху специфични предмети, например ботуши или чорапи, както и части на тялото, но не гениталиите. Най-разпространени са мислите за стъпала. 45% от участниците в проучването съобщават, че са имали фетишистки мисли, като мъжете говорят за повече. Най-често срещаната фетишистка фантазия е свързана с краката. Един от седем възрастни споделя, че вече са имали еротични помисли, в които краката или пръстите на краката са играли важна роля. Психолозите смятат, че повечето фетиши са заучени - чрез опита започваме да развиваме асоциации между определени предмети/части на тялото и сексуалната възбуда. Въпреки това в тях може да има и елемент на табу, както и припокриване с BDSM - например, когато някой фантазира как друг човек стъпва или ходи по него.

Телесни течности

Много хора съобщават за фантазии, в които голяма роля играят определени телесни течности. Не е изненадващо, че мъжката и женската еякулация са най-често срещаните. Други телесни течности обаче също се появяват в отговорите на анкетираните. Например 45% от мъжете и 35% от жените са имали фантазии, включващи плюнка, 31% от мъжете и 14% от жените са имали фантазии, включващи кърма, 32% от мъжете и 15% от жените са имали фантазии, включващи урина, и 6% от мъжете и 2% от жените са имали фантазии, включващи изпражнения. В много от фантазиите, включващи телесни течности, те са били използвани в акт на господство/подчинение, така че това, изглежда, е голяма част от привлекателността тук.

Воайорство

Фантазиите за наблюдаване на това как някой друг се съблича или прави секс, са много разпространени. Всъщност 60% от анкетираните съобщават, че са си го представяли. Воайорството е привлекателно за мнозина, защото сме много визуални същества, когато става въпрос за секс - това е нещо като гледане на порно в реалния живот. Въпреки това воайорските фантазии често включват и промъкване, така че част от привлекателността може да е тръпката от това да правиш нещо, което е забранено.

Ексхибиционизъм

Много хора си фантазират да правят шоу. По-конкретно, 42% съобщават, че имат фантазия да се излагат публично или да правят секс пред публика. Цифрата се отнася за случаите, когато има публика по взаимно съгласие. Около 10% са фантазирали за неконсенсуалната форма, например, когато мастурбират на публично място.

Изневери

Фантазиите да гледате как партньорът ви прави секс с някой друг, са много разпространени, особено сред мъжете. Всъщност 58% от мъжете и 33% от жените са си представяли такъв сценарий. Фантазиите за изневери могат да бъдат привлекателни по редица причини. За някои става въпрос за повишаване на самочувствието - знанието, че други хора намират партньора им за секси, всъщност ви кара да се чувствате добре. За други това е свързано с желанието да видят партньора си сексуално задоволен - те изпитват удоволствие от удоволствието на партньора си. За трети има BDSM елемент - в много от тези фантазии наблюдателят поема подчинена роля и понякога е унижаван в процеса.

Храна и секс

Оказва се, че много хора се увличат по идеята да включат храната в секса. Около 40% са фантазирали за това преди. Най-често включва неща като кубчета лед, ягоди и бита сметана. Привлекателността на смесването на храна и секс отчасти е свързана с новостта или желанието да се опитат нови и различни неща. Но също така става въпрос и за добавяне на нови усещания, вкусове и текстури. Понякога обаче в използването на храна има и фетишистки елемент, а понякога и BDSM елемент - храната се използва по доминиращ/покоряващ или унизителен начин.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене