Григор преди да целуне Мади: На тази възраст вече не си поставям цели

След победата звездата ни в тениса получи целувка от приятелката си Мадалина Геня, която отново е в Лондон при него.

СНИМКА: СОФИЯ ТЕРЗИЙСКА

Формата е временна, класата е вечна. Ако не вярвате, питайте Григор Димитров.

Българската звезда в тениса за пореден път доказа, че е един от най-добрите в света на трева. В мач от третия кръг на “Уимбълдън” бившият полуфиналист просто не остави шанс на 10-ия в света. Димитров разби 6:2, 6:3, 6:2 Франсес Тиафо (САЩ), който съвсем наскоро спечели турнира на същата настилка в Щутгарт.

Двубоят започна в събота, прекъснаха го заради дъжд и бе доигран вчера. За целия мач Григор не даде нито една възможност за пробив на съперника си, срещу когото вече има 3 победи.

Димитров се класира за 1/8-финалите в този турнир от “Големият шлем” за първи път от 2017 г., когато бе спрян от швейцарската легенда Роджър Федерер. Днес нашият тенисист трябва да играе в Лондон с №6 в света и финалист от последния Sofia Open Холгер Руне (Дан), който спаси 2 мачбола и оцеля в дългия тайбрек в петия сет срещу Алехандро Давидович Фокина (Исп).

“Наясно бях колко сериозен съперник е той (Тиафо - б.р.). Трябваше да съм много концентриран, защото той предлага много оръжия на корта - сервис, ретур… Трябваше да съм много силен във всички компоненти. Но аз всъщност се наслаждавам на всеки един ден тук и това много помага, а и публиката е невероятна винаги. Ще видим колко далеч мога да стигна.

Обичам да играя в неделя, защото винаги това е ден за финал, но в тези турнири е просто трети кръг. Страхотно е, че съм във втората седмица на турнира. Всичко се развива много добре и дано картите ми се наредят правилно. На тази възраст вече не си поставям цели. Аз съм на 32 години, а Холгер е на 20. За мен лично не е важно да се фокусирам върху възрастта на противника. Много ми е приятно да играя тук, колкото по-възрастен ставам, толкова повече оценявам такива мачове. Естествено, че Руне е млад, опасен и талантлив, но аз също съм такъв, ако изключим “млад”, каза Григор в интервюто си на корта.

И в събота, и в неделя на трибуната бе неговата приятелка Мадалина Геня, която гледа мачовете не сред екипа на нашия тенисист, а в компанията на приятели.

След мача обаче го чакаше, за да го поздрави с целувка.

Димитров постигна втората си победа срещу съперник от топ 10 на “Уимбълдън”. Предишната бе в мача с Анди Мъри (Шот), който бе №5 в света в двубоя им на 1/4-финала през 2014 г. В “Големият шлем” Григор е с баланс 4:13, когато играе с тенисист от първите 10 в ранглистата, а в кариерата си - 33:78.

Димитров е на два поредни 1/8-финала в турнири от “Големият шлем” за първи път след тези на “Ролан Гарос” през 2020 г. и на Australian Open 2021.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене