Комуникацията в спалнята - ключът към по-добри изживявания

"Ризата на пода" е новата рубрика на "24 часа" за секс.

Бъдете готов, че не само на вас не ви харесват определени неща, а може и вие да грешите

“Ризата на пода” е новата рубрика на “24 часа” за секс. Вдъхновена от популярната мъжка реплика за свалка “Ризата ми изглежда най-добре на пода в спалнята ти”, в нея се обръща внимание на мъжката гледна точка.

В областта на интимността комуникацията играе ключова роля за създаване на здрава сексуална връзка, от която партньорите са удовлетворени. Даването и приемането на обратна връзка в спалнята може да има голямо значение и да доведе до подобрени сексуални изживявания за двамата.

Комуникацията е основата на всяка успешна връзка, включително и в спалнята. Чрез създаване на открит диалог с партньора си поставяте основата за разбиране на желанията, предпочитанията и границите на всеки. Честата комуникация позволява да се навигира през трудностите на интимността и създава среда, в която двамата могат да изразят своите нужди свободно.

Най-трудна е частта с конструктивната критика. Тя включва предоставяне на обратна връзка по начин, който е подкрепящ, уважителен и насочен към подобрение. В контекста на спалнята конструктивната критика позволява на партньорите да настроят и подобрят сексуалните си взаимодействия, което води до по-голямо удоволствие, по-силна връзка и оргазми. Приемането на конструктивната критика като инструмент за развитие допринася за непрекъснато откриване и самоусъвършенстване.

Преди да тръгнете да критикувате партньорката си, е важно да създадете безопасна и спокойна среда. Това позволява изграждането на доверие, взаимоуважение и ви позволява да се измъкнете, ако половинката ви приеме нещата твърде лично. За да я предразположите към такъв разговор, започнете отдалеч, но не се страхувайте да кажете какво точно не ви харесва. Направете го внимателно, за да не излезе, че я атакувате.

Когато започнете да отправяте градивна критика, трябва да имате няколко неща предвид. Използвайте изрази, в които включвате думата “мен”. Оформете изказа си с изрази като “на мен би ми харесало”, “ще ми допадне”, “би ми доставило удоволствие” и други подобни. По този начин наблягате на това, че говорите за лични предпочитания, а не просто да критикувате половинката си и нейните умения в спалнята.

Задължително бъдете конкретни. Ясно изразявайте какво ви харесва и в каква посока бихте искали да се насочи сексуалният ви живот. Това позволява на половинката ви да разбере нещата, които ви допадат, и ѝ служи като пътна карта за бъдещи подобрения в спалнята.

Включете и положителните неща, като ги смесите с градивната критика. Помнете, че трябва да натъртите и на нещата, които ви харесват. Като включите и позитивното, и това, което не ви допада, се подсигурявате, че половинката ви разбира, че оценявате нейните усилия да ви е приятно, и я мотивира да опита да ви достави повече удоволствия, когато отново се пъхнете под завивките.

Фокусирайте се върху определени неща, които половинката ви прави, а не върху цялостното представяне. Например кажете, че не харесвате, когато ви говори твърде мръсно. Така ще знае, че не всичко в секса с нея не ви хареса, а само определени неща. По този начин ще е по-мотивирана да не ги прави.

Подгответе се, че щом сте тръгнали да отправяте градивна критика, задължително и вие ще получите такава. Затова трябва да сте с отворено съзнание и готов да я приемете. Помнете, че конструктивната критика не значи, че сте слаб в леглото, а е възможност да подобрите уменията си.

През цялото време слушайте внимателно какво точно иска да ви каже партньорката ви. Известията от фейсбук могат да почакат. Задавайте уточняващи въпроси, ако нещо не ви е ясно, и покажете, че разбирате нейната гледна точка.

Внимавайте как точно се отбранявате. Естествено е човек да се чувства уязвим, когато го критикуват, и да опита да се защити. Поемете дълбока глътка въздух, напомнете си, че това е възможност да подобрите уменията си в леглото и избягвайте отбранителния подход. Отговаряйте с разбиране и любопитство, така че да предизвикате ползотворен диалог. Помнете, че реплики като “Е, как пък само на теб не ти харесва, на всички други им допадаше”.

Разбира се, ключово е да изберете и подходящия момент за разговор. Ако приятелката ви се е прибрала след тежък работен ден и от вратата ви е казала, че е ужасно уморена, може би не е моментът да обсъждате точно тази тема. Рискувате да си навлечете скандал, че изобщо не се интересувате от нищо, освен от това на вас да ви е приятно в леглото.

По време на секс също не е много удачно да опитвате да започвате такъв разговор. Просто ако половинката ви направи нещо, което не ви допада, се измъкнете хитро, например с молба да смените позата.

По този начин хем ще я коригирате, хем няма да навлизате в разговор, който би убил момента и би ви лишил от секс поне няколко дни, докато на приятелката ви ѝ мине.

А започнете ли разговор, задължително се настройте психически, че не всичко, което не ви харесва, ще бъде променено. Все пак то може да доставя удоволствие на приятелката ви. А нейната наслада е точно толкова важна, колкото и вашата.

И помнете, че след като проведете такъв разговор, няма да усетите промяната моментално. Все пак и преди вас приятелката ви е правила секс и ще ѝ отнеме време, за да коригира навиците си. Затова, когато се окажете под завивките и тя пак направи това, което не ви харесва, не реагирайте агресивно. Коригирайте я внимателно и след като приключите, ѝ напомнете деликатно, че точно това не ви харесва. По този начин ще стрещнете разбиране, особено ако добавите, че откакто не прави друго нещо, за което сте я помолили, сексът ви харесва много повече. А след време ще усетите, че разговорът е подобрил значително секса ви.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене