Обвиниха Брад Пит за присвояване на активи от винарна, която притежавали с Анджелина Джоли

Брад Пит КАДЪР: Инстаграм/bradpittofflcial

Американският актьор Брад Пит е обвинен, че е присвоил активи от винарната към имението "Миравал" в южната част на Франция, което заедно притежаваха с бившата му половинка Анджелина Джоли, предаде Си Ен Ен.

Телевизионният канал се позовава на съдебни документи, до които е получил достъп.

Съдебният иск срещу Пит е заведен от инвестиционна фирма "Нувел", на която Джоли е бивш собственик и чрез нея управляваше дела си във винарната. По-късно обаче актрисата го продаде на дъщерно дружество на дистрибутора на алкохол "Столи груп".

"Пит пропиля активите на компанията, като е похарчил милиони за ненужни проекти, включително над един милион щатски долара за ремонт на басейна", се казва в депозирания иск. От него става ясно, че четири пъти е реконструирано стълбище и е похарчена значителна сума пари за възстановяване на звукозаписно студио.

Представители на компанията "Нувел" обвиняват Брад Пит, че заради гнева си срещу Джоли, че е отказала да му продаде своя дял от винарната, "се е държал като капризно дете, отказвайки да признае инвестиционното дружество за равноправен бизнес партньор".

От "Нувел" искат обезщетение от поне 350 млн. щатски долара за претърпени щети.

През февруари 2022 г. Брад Пит подаде жалба срещу Анджелина Джоли, тъй като смята продажбата на нейния дял в шато "Миравал" за "незаконна". Той твърди, че двамата са се договорили да не продават дяловете си без съгласието на другия. От своя страна актрисата подаде насрещен иск, твърдейки, че подобно споразумение никога не е имало, предаде БТА.

Анджелина Джоли и Брад Пит се сдобиха през 2008 г. с имението "Миравал", което се намира в южния френски департамент Вар. През 2016 г. актрисата подаде молба за развод с Брад Пит, като го обвини в злоупотреба с алкохол и изрази притеснения относно безопасността на децата им. През 2019 г. съд официално обяви, че са необвързани, но споразумението за грижите на малолетните им деца все още не е финализирано.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?
Новият тренд "бавна красота" - купувайте по-малко и по-качествени продукти
Защо трябва да изключваме смартфона си вечер

Напишете дума/думи за търсене