Свидетел: 10 души ритаха Евгени Минчев! Съдът: 350 лв. глоба за лорда за хулиганство!

Евгени Минчев в Софийския районен съд / Снимки: Даниел Думев, "България Днес"

350 лв. глоба за хулиганство наложи Софийският районен съд на Евгени Минчев!

Решението на магистратите дойде на фона на свидетелските показания на партньор на лорда, който опита да го оневини за злополучната нощ.

"Бяхме на парти в хотел "Шератон" до към 22-23 часа. След което тръгнах с Евгени да го изпратя. До градинка "Кристал" отидох да му взема вода от близкия магазин. Когато излязох, Евгени беше паднал на земята. 10 човека го ритаха и биеха. После група момичета се обади на Спешна помощ и нападателите избягаха"

Това разказа пред съда свидетелят Цветан Христов по стартиралото дело за хулиганство срещу Евгени Минчев.

Пиар експертът е задържан след 23.00 часа в събота. Полицейски патрул се отзовава на сигнал за скандал между екстравагантно изглеждащ мъж и група младежи.

Когато полицаите пристигат на мястото, заварват Минчев, но не и групата младежи. От официалния доклад на ченгетата пиарът се държал грубо с органите на реда и това е станало и повод за ареста му. Заключват Лорда в килия по Указа за дребното хулиганство. Делото трябваше да се гледа още в неделя, тъй като е по бързата процедура, но Софийският районен съд прецени, че трябва да бъдат разпитани свидетели, което се случи днес.

По думите на свидетеля след като ченгетата пристигнали на място, Евгени им казал да преследват биячите му, а него да го оставят на мира. Тогава органите на реда отвели Минчев към районното.

"Не е обиждал полицаите, държеше се уважително към тях и не ги е ругал по никакъв начин", твърди още пред Темида Цветан Христов. И допълва, че Евгени Минчев не е показвал среден пръст на двете ченгета, нито е казвал "fuck you", което означава майната Ви!

От своя страна Минчев обяви пред съда, че е жертва всеки ден на улицата.

"Нямам охрана, нямам коли. Аз бях пребит! Все още имам кървави отоци по главата, ръцете и слабините. Мога да добавя само емоционални щрихи. Адвокатът ми много добре описа всичко. Моля да бъда оправдан, за да ми се изчисти името!", призова лордът. 

Магистратите признаха за виновен Минчев и му наложиха глоба от 350 лв.

Съдът прие, че на база на всички доказателства Минчев е нарекъл полицаите "боклуци", отправил е нецензурно послание към тях на английски език и им е показал среден пръст.

Решението може да обжалва пред Софийски градски съд, което Минчев и адвокатът му най-вероятно ще сторят.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене